"Riik kui selline ei saa öelda, mida lapsele vaja. Lapsevanemal on õigus kooli valida, sest olekski loogiline erinevate kallakutega koolid vastavalt vajadusele ja kui vajaka veel jääb, saab huviringides kasvõi parteipoliitikat õppida. Enda võsukesele õpetatakse koolis selliseid asju, mida peaks sünkroonis teise õppeainega tegema, sest laps ei saa aru ja kodus tuleb selgitada asju, mis võetakse koolis õppesse alles järgmisel õppeperioodil. Loogilist väljundit ei ole, haridusministeeriumis pannakse viisaastaku plaan kokku ja teadagi, kuidas see välja kukub. Õnneks on Eestis koole, kes neid eiravad ja seda on õpitulemustes riigieksamite statistilistes näitajates näha. Tunnustaks õpetajaid, kes peavad sellega kuidagi hakkama saama."

"Soome läheb Rootsi teed, kus juba aastaid ei panda lastele "halbu hindeid", et neid mitte traumeerida. Hinded võivad olla ainult "Rahuldav"," Hea" ja "Väga Hea". Tulemus? Rootsi lapsed on PISA testides langenud Euroopa parimatest (80ndatel) Euroopa viletsamaiteks. Sinna Albaania tasemele. Muidugi põhjused on ka immigratsioonis, aga mitte ainult. Head teed Soomele sinnagi oma pehmo-eksperimendiga."

"Iga muudatus, mida tehakse selleks, et kõik sellest kasu saaksid, on hea. Samas tuleb vaadata, kas see n-ö muudatus meile endile kätte ei maksa. Kui laps küsib, et milleks talle üks õppeaine hea ja kasulik on, on ühelt poolt hea, kuid kui vanem ei oska talle seda ka selgitada, siis on juba kuritegu ja lapse isiksuse kahjustamine. Meil endal on neid hulgi poe taga passivaid päevajoodikuid, kes omal ajal leidsid, et mõne aine süviti õppimine kahjustab nende tervist, maailmavaadet ning loomingulist arengut. Isegi loomingulise mõttemaailmaga laps vajab reaalainete õppmist. Loomulikult küsimus on, kuidas üht või teist ainet õpetatakse jne. Näiteks matemaatika on kõigi teaduste alus ja seda möödaminnes õppides maksab alati kätte!"

"Loobumine õppeainetest, kindlast tõest, kindlatest piiridest. Jää võib sulada null kraadi juures aga võib ka mitte sulada. Teistsugusest kultuurist tulnud inimese jaoks võib jää sulamine olla üldse vastuvõetamatu, kui see neile paremini sobib. Kaks pluss kaks võib olla ka viis või kolm või mõlemad korraga, peaasi et keegi ei tunneks ennast solvatuna. Võrdsus, mis soomlastele eriti tähtis, ruuliks kõikjal, ka seal, kus see on täiesti mõeldamatu ja absurdne."