Delfi küsis oma lugejatelt, mida arvavad nemad piletita sõidust Tallinna ühistranspordis ja palus hääletada, kas nemad oleksid selle poolt või vastu.

Küsitlusele vastas poole tööpäeva jooksul üle tuhande inimese, kellest üle poole ehk 52% olid tasuta ühistranspordi vastu. Ülejäänud ehk 48% vastanuist leidsid, et tasutasõit õigustaks end. Toome teienigi lugejate eredamad kommentaarid

*** "Saamatajäänud tulu tuleb muude valdkondade kaudu ikka kinni maksta. Näiteks kui Tallinnas koduomanikele rakendub maamaksuvähendus (teatud ulatuses), eks siis ülejäänud kinnistuomanikud peavad maamaksu tasuma maksimumulatuses ja seetõttu tõstma oma teenuste hindu. Tasuta ei saa selles ilmas midagi!"

*** "Edgar kinkigu tallinlastele asju mis temal olemas on. Tallinlased maksavad selle kingituse ise kinni niikuinii. Saan aru, et asjaga on kiire sest skandaal linnaraha kantimisest kogub tuure."

*** "Kes selle lõbu kinni maksab? Siin ilmas ei saa midagi tasuta!"

*** "Kuna tegu on sisuliselt libateemaga, millel ei ole reaalset tausta, siis ei peaks meedia seda ka niimoodi võimendama! Demagoogiameister on tulnud lagedale sellise avaldusega vaid tähelepanu mujale viimiseks. Sellele viitab ka sõnakasutus: võiks ja soov linlaste raha eest läbi viia järjekordset rahvaküsitlust."

*** "Jah, kohe tekib küsimus - mille arvelt? Teede, maksude? Ja alati vabandus varnast võtta, kui jutt läheb ühistranspordi viletsusele - et tasuta ju!"

*** "Kui Tallinna tänavad on nii jubedas seisus, siis uskumatu, et pakutakse tasuta sõitu. Täielik populism, sest valimised hakkavad ju varsti lähenema. Pealegi on bussid väga halvas seisus, mis ei kutsu kuidagi bussiga sõitma."

*** "Ja kes selle dotatsiooni kinni maksab - ülejäänud Eesti, turistid ja kaudselt raudselt ka tallinlased. Nüüd tahaks lugeda, mis uus koormis tallinlastele maksude näol tulemas on?"

*** "Tallnn tõstab maksujõulistel kodanikel kindlasti makse, lisanduks automaks, teedemaks, maamaks, mida iganes. Tasuta lõunaid Edgar ei anna."

*** "See on hullult kallis ettevõtmine, mille eest maksavad nii Tallinna kui ka ülejäänud Eesti maksumaksjad. Seda ehk Tallinna võlg kasvab ca € 20 miljoni võrra iga aasta seni kaua kui see programm kestab. Ei tea, mille arvelt see raha võidakse veel võtta? Kindlasti mitte Tallinna TV."