"Arvan, et kord peaks olema karmim: USA variant on ju näidanud, et rahva õigus relva kanda on loonud ainult surma ja hävingut, mitte turvalisust, milleks see mõeldud oli!"

"Ametliku tulirelva soetamine on, erinevalt teemat mittevaldavate tegelaste soovmõtlemisest, piisavalt korrektne protseduur. Kurjategija ja terrorist saavad oma ebaseadusliku relva üht- või teistmoodi ikka kätte. Kui ei saa, ei seepärast keegi tapmata jää - terrorist võtab auto ja olmemõrtsukas kööginoa või kirve. Tulirelva puudumise taha pole vist küll ühegi tapatöö sooritamine jäänud."

"Absoluutselt kindlasti on vaja kehtestada väga korralik (vaimse)tervise kontroll enne relvaloa väljastamist ja ka selle pikendamisel."

"Kõik seadused ja kontrollid on juba olemas riigi poolt. Mis seadusi veel rohkem vaja, kui olemasolevaid ei taha toimida. Kehtivaid seadusi on vaja lihtsalt täita ja probleem lahendatud."

"Relvaloa saamise võiks välistada neile, kes pole ajateenistust läbinud. Ka asendusteenistuse omadele võiks selle keelata. Võikski olla, et läbid ajateenistuse, saad kõikide liikide relvaload ja luba kehtib elu aeg (Kui ajateenustust läbinud pole, aga luba tahad ning vanus enam ajateenistusse ei luba, siis lähed ja läbid Kaitseliidu sõduri baaskursuse)."

"Minu arvates peaks kõigepealt küsima: milleks on inimesele
vaja relva? Normaalne kodanik ei vaja relva! Relva vajab (ma ei mõtle jahist ja sportimisest) inimene, kes on kuidagi seotud kuritegevusega. Kui inimene kardab oma elu ja vara pärast, siis peab sellel olema sügav põhjus - enamasti on ta selles ise süüdi. Muidugi - relvaluba ei peaks andma psüühiliselt haigele, ka liiklushuligaanile ja kodakondsuseta inimesele."

"Kodus kapis on olemas kaks relva. Töötan kohas, kus tehakse iga 3 aasta järel põhjalik tervise kontroll. Relv on töövahendiks aastast 2005. Psühhiaatri juures läks 30 minutit. Küsis ja uuris ning huvitus. Ei ütleks, et pinnapealne. Hiljem samuti Politsei konstaabel telefoni teel vestles ja ka relva registreerides politsei relvur esitas küsimusi ning vestles. Võibolla pole asi selles, et kergelt saab, vaid selles, et mõned psühhiaatrid ei viitsi tööd teha. Mingi standardmudel, mida psühhiaater jälgib relva taotleja puhul, võiks ju olla. Samas EL-is on valminud uus relvastuse seadus ja selle jõustumisel läheb relvade hankimine väga raskeks. Suhteliselt ranged salve- ja mudeli piirangud ootavad ees. Ainuke riik, kes vastu võitleb, on Tšehhi."