"Kui venelane oskaks eesti keelt, siis oskaks ka lugeda, aga ta ei ole huvitatud Eesti elust. See tuleb koos emapiimaga ja vene kanalite vaatamisega. Kuigi, üha enam hakkab vene inimene Tallinnast ja Kohtla -Järvelt vaatama Eesti teistesse piirkondadesse. Näiteks puhkepäevadel ja puhkust veetes. Nende seas on siiski need, kes eesti keelt juba valdavad.
Miks peaks venelane eestikeelse "seltskonna" klatši vastu huvi tundma? Näiteks uudis Farmi-Gabrieli kunagise pruudi sünnituselamustest vms? Miks peaks teda meelitama eestikeelsesse meediasse, kus on tohutu hulk ülikehvi tõlkenuppe ja esoteerilisi toitumissoovitusi? Ma olen kindel, et venekeelses meedias pakutakse sellist kräppi oluliselt kvaliteetsemalt - ilma eksitavate tõlkevigadeta. Seega SISU on oluline! Kohalikud uudised - kuhu minna, mida teha näiteks."

"Mis puutub veebimeediasse, siis esiteks võiks teha oma portaalide leheküljed sellisteks, et ei hüppaks pidevalt ringi kümme reklaami igas nurgas ja keskel ka. Vene uudistesaitidel käin suht harva (kuna peale mõne üksiku pole neid mitmete teemade osas põhjust usaldada), kuid peab ütlema, et seal pole pilt nii jube. On võimalik ka ilma reklaamiblokeerijata saiti vaadata. Eestis on see praktiliselt talumatu, kui just ERR välja arvata."

"Oleks pidanud tegelema hakkama juba kohe pärast Eesti taasiseseisvumist. Kohustuslik eesti keele süvaõpe jm. Tundub, et vene koolid jäeti sel ajal omapead ja lasti minna isevoolu teed lootuses, et aeg kõik paika loksutab. Praegu ei oskagi öelda, mida teha. On meil venelased, kes on igati Eesti ühiskonda integreerunud. Mul on olnud töökaaslasi, kes pärast tutvumist ütlesid, et nad on venelased. Ise ei tulnud selle pealegi. On ka selliseid, kes ihu ja hingega on siinse ühiskonna ja rahva vastu. Räägivad, kui halb on Eestis ja kui hea on kõik Venemaal."

"Miks peaks vene kogukond eestikeelset meediat lugema? Ega ometi keegi arva, et eestikeelse meedia lugemine vene inimese maailmavaadet muudab? Me lugesime 50 aastat venekeelset meediat ja ikkagi - nii kui väiksemgi võimalus avanes - kohe hääletasime sellest riigist lahkumise poolt."

"Ivanova ilmselt ei loe ka ise eestikeelseid uudiseid. Seal muidugi ei mainita igal sammul inimese rahvust, aga eks inimesed ju ikka tea, kes on rahvuselt eestlane ja kes mitte, aga kellele Eesti on armsaks saanud. Lasnamäe kohta on vähe kirjutada nagu kõikide magalate kohta, see koht ei vääri teiste kõrval erilist tähelepanu."