"Suund on õige! Kange alkohol, sigaretid, magustatud (solk)joogid...Kõik see tuleb maksustada!"

"Kui see magusate jookide maks ei ole raha kogumiseks vaid ikka ja ainult rahva tervise eest hoolisemiseks, miks siis neid jooke üldse ära ei keelata, kui juba nii hoolitsev ollakse? Mida pole, see ei tekita ka ahvatlusi. Mis imeloomad need tänapäeva inimesed küll on, kelle tervist kõik ohustab? Riik ei saa kõigi ja kõige eest hoolt kanda, midagi peab ka rahva osaks jääma. Kui see suhkur nii karm värk on, äkki siis paneks selle üldse kaardi peale? Igale ühele ikka vastavalt tema normile, mille ütlevad ette ikka need samad enesetarkusest pakatavad otsustajad? Eks seda omaaegset kommunismi ehitati ju ka ikka rahva heaks ja tarbeks. Mina ei taha, et minu valitsus minu suutäisi ja lonkse loeks. Ma ei taha, et nad minu eest kõike otsiustavad. Inimesel peab olema õigus ja vabadus ise oma elu elada nii, nagu talle passib. Aitab juba õõnsate ja tühjade sõnadega meie ülekülvamisest."

"Kui tõesti hoolitsus tervise eest, tuleks maksustada keemiat: lisa- ja värvaineid, suhkruasendajaid. Pigem mõjutavad kehakaalu viinerid, pirukad ja friikartulid kui suhkruga joogid. Lahja alkoholi täiendav maksustamine on eriti jabur, sest "alkosõbral" on niigi rahaliselt kasulikum juua viina kui veini või õlut."

"Meie kaks suuremat õlletehast on osad suurematest firmadest, kellel on õlletehaseid liiga palju ja plaanitakse pidevalt, et kus saaks midagi kokku tõmmata ja tootmist koondada vähematesse kohtadesse. Kui meil siin kohalik õlletarbimine ka veel tugevalt langeb siis aidaa, Saku õlletehas, paarsada töökohta ja ettevõtte tulumaks. Teise poolena tuleks kirja panna alkoholi tõttu hukkunute arv praegu ja pärast sotside ettepaneku jõustumist. See kasv (mis saab tulema, sest kange alkohol on ohtlikum) on puhtalt nende tahe."

"Pole vaja nii palju muretseda. Eestis ostetakse alkoholi tohututes kogustes. Kassalindil kaupade hulgas ei ole ainult lastel alkoholi, kõigil teistel on. Rikaste rahagi läheb usinasti sinna. Võivad ka riiki rohkem toetada, sest saavad rohkem hüvesid kasutada, kui vaesed, kes peost suhu elavad. Lõpuks võiks täiskasvanuks saada ja aru saada, et kõik ei saagi olla insenerid ja kui neid välismaa poekette tööd andmas poleks, oleks töötud nende inimeste asemel ja poes käia poleks kusagil. Eestis maksavad madalapalgalised kõigi hüved kinni, sest neid on enamus. Raske on muidugi oma mätta otsast kaugemale vaadata ja aru saada, et tegemist on väga vaese riigiga, kus lastele maksab riik toiduraha, sest muidu oleksid nad näljas. Pensionäridele tuleb juurde maksta 115 eurot, sest nad ei saa pensionist endale puid osta, majad põlevad maha, sest ahju- ja korstnaparandus ei mahu eelarvesse. Kõik ostavad riideid, mille teised on ära visanud, sest iga asi poes maksab vähemalt 50 eurot, kaltsukas vaid 5."