"Need vastavad ametnikud peavad sekkuma kohe ja jõulisemalt, mitte tooli laiaks istuma ja käsi laiutama. Meediat kardavad kõik asutused ja praegusel ajal aitabki väga efektiivselt probleemi tõstatamine just läbi meedia. Meedial on suur ja hirmutav jõud, kuna ükski endast lugupidav inimene ei taha sattuda avalikku orbiiti mingi tegemata töö või saamatuse tõttu ja just see panebki asjad kiirelt ja õiges suunas liikuma. Esimesel korral piirduks hoiatusega ametnikele, et kui ei tegutse ja midagi loomapidaja suhtes kohe ette ei võeta, on homme asi meedias. See distsiplineeriks ka koeraomanikke. Antud loos on too mutike oma vaimse ebastabiilsuse tõttu samuti abivajaja."

"Ma arvan et peaks tegema lemmikloomaloa. Nagu on autojuhiload. Kui tahad nii väga endale lemmiklooma võtta, tee kursused ja lõpuks eksam ning kui sind tunnistatakse kõlblikuks loomapidajaks, siis saad endale lemmiklooma. Iga lemmklooma kohta muidugi peaks olema eraldi luba. Kassiloaga koera näiteks võtta ei saaks. Ning illegaalsetele omanikele maksimaalsed trahvid ja eluaegne loomapidamiskeeld."

"Lemmikloom peab seadusesilmis muutuma omandist liigi- ja isikuomadustega elusolendiks. Täna lahendatakse olukorrad lähtuvalt loomaaomaniku õigustest, sealhulgas omandiõigusest lähtuvalt. Lugesin just kohtu otsust abitusse olukorda surema jäetud hobuse omaniku kohta. Kohus leidsin, et süütegu polnud suur ja avalikkuse huvi vähene ( süü ei olnud millegi tegemine vaid tegemata jäämine!), mistõttu pole vajadust karmilt karistada. MOT, lemmikloom kui asi lubab loomaüleseid otsuseid. Arutatakse, millised on inimese kohustused ja õigused. Looma vajadused ei tule arutuselegi. See on väga vale lähenemine. Loomapidamine peab lähtuma liigiomaste vajaduste kohaselt loomsõbraliku eluviisi pakkumisest. Igal loomal peab olema kodu. Igal kodul ei pea olema lemmiklooma. Siis ei oleks võimalik, et nälga suretamine pole süütegu, kui tegelikult on see tahtlik tapmine eriti piinaval viisil."

"Peale seadust, kus lemmikloom saab eseme asemel elusolendi staatuse, peaks neid jõhkraid loomapiinajaid reaalse vangistusega karistama. Karistus ei pea kestma aastaid, piisab ka mõnest kuust. See tekitaks inimestes reaalse karistatuse tunde ja paljud ehk hakkavad siis oma tegude üle mõtlema. Sadiste see ei peata - neid ei peata miski, aga tavainimese paneb ehk mõtlema."