Jürgen Ligi mõtteid kommenteerivad Delfi lugejad:

"OK, Ligi! Tahan siis ühtlasi, et mina kui saarel elav inimene saaksin absoluutselt kõik teenused, mille eest ma makse maksan, kätte sama hinnaga, millega Tallinna või Tartu elanik. Näiteks eriarsti vastuvõtul käimine ja sünnitusele sõitmine. Samuti ühistransport. Lisaks tahan saada kõik kaubad kätte sama hinnaga, mis mandril, mitte maksta transpordi osa juurde. Kui võrdsus, siis kõiges!" leiab üks lugeja.

"Päevast päeva tegelen transpordi korraldamisega ja enamik vedajaid asub ju Tallinnas ning selleks, et sõita kaupa laadima Lõuna-Eestisse, tahavad nad rohkem raha. Toode ise aga maksab Põhja- ja Lõuna-Eestis sama hinda. Seega Lõuna-Eesti toote omahind kujuneb kõrgemaks kui Põhja-Eestis," teab teine rääkida

"Esiteks tuleb maksusoodustust pakkuda ettevõttele, kes selle arvelt ja sellest tingitud kohustuse tõttu võtab tööle suurema hulga töölisi, mis teeb firma tootlikumaks. Mille arvelt? Selle arvelt, et siis ei pea töötukassa neile riigikassast niisama raha maksma. Teiseks peate korraldama hanke. Ei peagi kõigile firmadele maksusoodustust pakkuma vaid 1-3 firmale, kes osalevad avalikul hankel. Soodustuse saavad need firmad, kes suudavad pakkuda suuremale hulgale inimestele tööd ja konkurentsivõimelist palka. Kõik ettevõtted võivad oma pakkumise teha, aga valituks osub see, mis suudab maakonnale enim kasu tuua," pakub kolmas välja huvitava lahenduse.

"Tootmine suurtest keskustest eemal on ettevõtjale kulukam. Maksusüsteem ei ole asi iseenese jaoks, vaid peab tagama riigi ühtlase arengu. Riigil on vaja, et maa ei jääks tühjaks. Raamatupidajad ei tohi mitte kunagi saada riigitüüri juurde, sest neil pole mingit visiooni!" arvab neljas.