"Kasutaksin meeleldi paberkotte, aga neid pole. Kui rääkida kandekottidest, miks on paljudes kohtades paberkandekotid kallimad kilekottidest? Nagunii on nii palju kohti, kus uute seaduste-määruste-nõuete rakendamise peab kinni maksma vaid tarbija, näit. suitsuandur, igasugu lõivud, aktsiisid," arvab üks lugeja.

"Tegelikult saaks selle süsteemi lihtsalt korraldada. Kui kõiki kilekotte saab osta ainult kassast, siis see, mille sisse inimene ise poes kauba on pakkinud, on järelikult tema isiklik. Puu- ja aedvilja jaoks peaksid sel juhul müügisaalis olema saadaval paberkotid," tõdeb teine lugeja.

"Enne keelame ja siis hakkame mõtlema, mida asemele pakkuda. Ei ole ju võimalik tagasi minna potipõllunduse juurde. Jah, muidugi võib ka hakata ostma juba eelnevalt pestud juurvilju, aga eks see kajastu jälle hinnas. Hinnatundlik, nagu see keskmine eestlane juba kord on, ei paku lahendust. Kui enam makse kuidagi tõsta ei kõlba, siis tuleb muul viisil see raha inimeste käest kätte saada. Hakkate tasulistesse plastkarpidesse laskma oma vedelamaid poolfabrikaate pakkima või hakkate purke ja pudeleid edasi-tagasi tassima. Kel auto istumise all, polegi ehk see asi nii hull, aga vanainimene, kel niigi raske neid kotte tassida, peab hakkama ka veel taarat edasi tagasi tarima? Me suretame elu enne välja, kui see õnnis tulevik siia saabub. Küsimus ongi, kelle jaoks siis me seda kõike teeme? Äkki me hakkame asju valest otsast parandama? Kui hammas valutab, siis ongi parem viis lasta see välja tõmmata, mis tast tühjast ikka parandada? Ja selle soovitajad ju ise valu ei tunne. Kasvatage inimest, mitte ärge tegelege käskude-keeldudega," sõnab kolmas lugeja.

"Tulevad siis paberkotikesed ja hakkame kõvasti puid langetama, siis pole probleemi, et kilekotid metsa all vedelevad - pole ei metsa ega kilekotte," kirjutab neljas lugeja.

"Eestis on tegelikult asjad korras, eestlane viskab oma prügi ilusasti konteinerisse, mis läheb omakorda sihtkoht keskkonnasõbralikult kütteks prügipõletusjaamas. Täna oleme me seisus, kus prügila sisuliselt ei kasva, kuna enamus träna saab uuesti kasutada, põletada, midaiganes teha. Mõttetu probleem on üles tõstetud, ainus eesmärk on kusagile eelarvesse raha juurde saada. Pealegi väga paljud taaskasutavad kilekotte. Mina ise saan ühe tavalise kotiga käia kaks-kolm korda poes, siis korra taarat viia ning kasutan veel prügikotina. Ühe kilekoti 5 elu. Kuuenda saab ta prügipõletusjaamas. Nende õhukestega sama lugu, kodus vaja ikka midagi pakendada, millegi sisse lagastavat prügi panna või siis tänavalt oma kutsa tekitatud pabulad ära korjata. Me oleme liiga viisakas rahvas, et see teemaks tuleks," on viies lugeja arvamusel.