"Tahaks loota, et praegune valitsus läheb laiali ja reformierakond saadetakse opositsiooni. Keskerakond koos Ratasega võiks koalitsiooni luua nt SDE, Vabaerakonna ja võibolla ka EKREga, aga kindlasti oleks see keskerakondlaste valijate reetmine, kui minnakse koalitsiooni reformaritega, sest praegu vajab Eesti kindlasti muutust ja ma ei usu, et muutusi, kui koalitsioonis on reformid. Nad on liiga palju jamasid juba korraldanud. IRL tänu J.Partsi sigadustele ei ole vääri kohta koalitsioonis."

"Ei mingit diili keskidega enne kohalikke valimisi. Näidaku enne, kas ise suudavad ühtsena edasi minna. Muidu on iga diili sisse kirjutatud pinged ja lõhenemine."

"Mina tahaksin teada, mis on usalduskriisi põhjusteks. Kas on rikutud koalitsioonilepet? Kui on, siis võiksid kannatanud osapooled need punktid välja tuua. Samuti tahaksin teada, kas Yana Toomi võidu korral oleks ka sotsid ning irlased oma tööd valitsuskoalitsioonis viletsaks pidanud? On nemad ju valitsusliikmed ise valitsustegevust kritiseerimas? Nagu me kõik näha võime, on Keskerakond palju tugevam ilma Savisaareta. Kaks erakonda kolmest valitsuskoalitsioonis tunnistavad, et ei saa tööga hakkama. Ratase mõju on uskumatu!"

"Peenhäälestajate hea töö tulemusena on olukord praegu selline, et ükskõik, kes hakkab peale tänase valitsuse lagunemist uut moodustama ja kavatseb pisema partnerina valitsema võtta Reformierakonna, peab pükstest välja pugema, et nende kaasamist avalikkuse ees õigustada. Kui aga keegi peaks tahtma teha uut valitusust, milles jälle on juhtpositsioon Reformaritel, siis pole parimat teed oma maine hävitamiseks."

"Panin juba varasemalt tähele, et reformierakonna materiaalne toetajaskond on kokku kuivanud. See on päris suur sõnum. Ei arvanud, et see valitsus kohe nii ruttu peale Keskerakonna juhi vahetust kokku kutsub, aga siinkohal tahaks öelda kõigile neile andunud Savisaare fännidele - näe, mis juhtus või juhtuma hakkab, kui Savisaar eest ära lükati. Kas keegi kahtleb veel selles, et oravate auesimees on Savisaar. Ma rääkisin kogu aeg, et kõigepealt peab vabanema sellest inimesest, et muutusi teha poliitikas."

"Hoian hinge kinni, et Keskerakond nüüd lolli otsust ei langetaks ja oravatega koalitsiooni ei teeks. Kuigi ega väga kirju koalitsioon ka kõige parem variant ei ole. Pigem eelistaksin erakorralisi valimisi."

"Loodetavasti ei mängita suures võimu- ja kasuahnuses maha seda, mida oleme saavutanud. Hoidke Keskerakond strateegilistest kohtadest eemal, muidu oleme varsti olukorras, kus NATO liitlaste asemel on Eesti pinnal Vene väed. Kuuldes Keskerakonna uue esimehe võidujärgseid mõtteavaldusi, on sealt kõike oodata."

"Ratas on õige ja tubli eesti mees. See, et tema erakonnas on palju igasugust huvitavat kontingenti, ei tähenda veel seda, et enamus Keskerakonnast oleks kuidagi kodumaa vaenulik. Pigem olge tänulikud, et Ratas on suutnud KE-s uuesti üles äratada just eestimeelse ploki ja suutnud ka näidata, et see toetus on tal päris suur. Ainult tänu sellele saavad edaspidi toimuda muudatused ka kogu Eesti poliitmaastikul. Siiani oli ju lihtne, hirmutati Savisaarega ja osaliselt ka õigustatult, aga sellega loodi olukord, kus 1/3 valijatest lükati pidevalt kõrvale ja andis võimaluse laiutada ja laamendada oravatel. Tulemusi näeme me kõik. Mina olen väga rahul, et see süsteem lõpuks lõhuti ja kõik peavad hakkama pingutama, sh ka oravad ise. Enam ei ole nii, et paneme teerulli käima ja muudkui sõidame."

Uus valitsus peab koosnema tegijaist. Las tõstavad käe, kes on suuteline tegema ja vastutab ka tegude eest, need tulgu areenile. Ratas ei ole praegu spetsialist nr 1. Enne on selleks Y. Toom ja Ossinovski! Mina annaks peale RE kõigile protsentuaalse osaluse valitsuses, peale peaministri, aga eelpool loetletud tingimustel."