"Minu ema on: Minu hinge hoidja ja armastaja"

"Kui mina olen sinu päikesekiir, siis sina oled minu teemandikamakas. Sa oled maailma parim emme. Ja ära ütle aitäh, sest ma mõtlengi nii (Kaspar, 8-aastane)."

"Kas mäletad, kuidas vahetasid ühel ööl lastetoa kardinad, sest kartime õega, et nende taga peidavad end kollid? Ei öelnud sa üldse, et oleme lollid. Vaikse ohkega vahetasid värskelt pandud tapeedi, mille olime kogemata „lögapalliga“ rikkunud. Usun, et paljudel oleks seda õudset pilti nähes nutt ligi tikkunud. Aga mitte Sulle, kes oled väga kallis mulle."

"Armastav ema armastab oma lapsi tingimusteta, olenemata sellest, mis soost on laps ja kelle suguvõsaga sarnane. Armastav ema ei halvusta oma last. Armastav ema ei eelista üht last teistele. Armastav ema austab oma lapsi ja lepib laste otsustega oma elu korraldamisel. .Armastav ema ei tee haiget oma lastele ja laseb ka ennast armastada, ja austada."

"käed on kortsus ja konksus, tööst ja murest. Tema vaev on jagamatu meie mitme vahel, kõik mahuvad ta põue ja õue vajadusel. On ta olnud meie kõrval nii raskel ajal, kui jaganud ka rõõmu. Ta armastus on piirideta ja ehk meie poolt õigel ajal ka õiglaselt hindamata. Kuid täna anname kõik ta palgele tänumusi ja kallistame südamest oma kalleimat!"