Probleem on ka selles, et ennast paksuks süüa on tänapäeval ülimalt lihtne! Just need toidud, mis kõige efektiivsemalt pekki puusale koguvad, on odavad ja hõlpsasti valmistatavad. Tervislikud toidud on aga müstiliselt kallid. Kui lillkapsakilo maksab rohkem kui makaronikilo ja tomatikilo rohkem ketšupipudelist, siis vaene inimene paratamatult ostab selle versiooni, mis rutem paksuks teeb. See on raha mentaalne lõks.

Ning oma eluga mitte rahulolev inimene tihti ka sööb rohkem, olgu või sedasama paksukstegevat kräppi.

Olen meeleheitel ja vajan abi! Tunnistan, et mind rõõmustas, kui suhkur kallimaks läks - kui muu ei sunni mind magusat senisest vähem tarbima, siis rahakott ikka sunnib. Nn rasvamaksu kehtestamine rammusatele toodetele võiks ka lahendus olla, kui siin ei oleks üht aga - küllastumata rasvhapped on organismile hädavajalikud, nende hulga piiramine reaalselt tervislikumale toitumisele kaasa ei aita. Rasvamaksu peaks kehtestama valikuliselt - küllastunud rashvapped maksu alla, muud mitte. 

Aga kogu probleemi toidu erimaksustamine siiski ei lahendaks. Nüüd paksumaks - kui mind ähvardaks maks ülemäärase kehamassiindeksi pealt, siis võibolla ma tõesti leiaksin endas jõudu alla võtta ja niimoodi pere rahakotti säästa. Võibolla! Minu meelest ei ole see ainult halb asi, isegi kui teised paksukesed nii ei mõtle.