Riigitelevisiooni aastalõpu meelelahutuslik programm ei lasknud seda võimalust hetkekski käest ja mõnitas rahvast, kes kogu selle eliidi peo ja pillerkaare kinni maksab, mõnuga, üleolevalt ja „ma olen teist parem“ stiilis. Ja teate mis, on kurbnaljakas, et see kultuurne ja kõrgelt haritud eliit oma sellise suhtumisega näitab üles ei mitte midagi muud ega rohkemat kui SALLIMATUST!!! Sallimatust teistsuguse arvamuse ees. Lolli enesekindlusega jagatakse jäigalt arusaamu, et on meie ideoloogia ja on vale ideoloogia. Mõistan muusikuid ja näitlejaid, neile on see kõigest töö ja raha ju ei haise. Selle krabiseva eest on nad nõus omaks võtma ja sisse sööma mida iganes. Rahvatarkuski ütleb „kes maksab, see tellib muusika“. Kultuurne prostitutsioon.

Aga nüüd asjast. Meie, lihtsad ja rumalad, vihast pimedad ja hirmust higised aga istume kodus, vaatame madalalaubalistele mõeldud Kanal2-te ja aitame läbi „Kodutunde“ saate inimesi, lihtsat rahvast, kes on hätta jäänud erinevatel ja mitmetel põhjustel. Sõltumata sellest, et me kõike ja kõiki vihkame. Meie, rassistidest homofoobid annetasime „Jõulutunnelile“ pea 300 000 eurot, et Vähiliit saaks soetada mobiilse naha- ja eesnäärmevähki ennetava kabineti, mis liiguks ringi äärealadel ja väiksemates asulates, linnades, kus pääs eriarstile on olematu, et mitte öelda võimatu. Jaa, seda tegime meie, see vihkav ja sallimatu rahvas. Võimalik, et annetas ka meie eliit ja kultuur ja salliv seltskond aga see on kogusummas marginaalne. Projekt „Inglite aeg“ kogus üle 300 000 euro rumalate ja sallimatute raha, et aidata perekondi, kes karjuvalt vajavad erinevat ja raskesti kättesaadavat abi. Milline vihkamine!!! Ma kummardan Toidupanga alustajate ja eestvedajate ees aga abi tuleb jällegi lihtsatelt eestimaalastelt, kellele on viimased aastad väga jõuliselt, lausa vihkavalt ja üleolevalt üritatud selgeks teha, et me oleme südametud, kitsarinnalised, sallimatud ja harimata.

Ma võiksingi jääda loetlema neid olukordi, kus rahvas reageeris, tegi, aitas, tundis valu, rõõmu, muret, mis naabri oma. Nii samuti ei hakka siia üles lugema kohti, kus valitsus on selle lihtsa ja lolli maksumaksja raha exceli tabelisse toksinud ja miljardeid nagu lennukilt loopinud vasakule ja paremale. Need läbi annetuste kogutud summad on valitseva eliiti sõrmedevahel ainult puru, ometi ei leidnud valitsus seda raha, et oma inimesi aidata. Valitsus ei eralda väikest punast eurosenti ka mitte, et Vähiliit selle hädavajaliku ja kõrgtehnoloogiaga varustatud kabineti soetada. Haigekassa poeb mingite nüansside ja reeglite taha, et mitte haiget last aidata. Olgu, Toidupangale eraldati 5000 eurot. Siinkohal tasub mainida, et väike MTÜ FoRevo annetas Vähiliidule 7000 eurot. Riigi rahakott versus väike MTÜ. Prioriteedid.

Ja te, valitsejad julgete häbi tunda? Piinlikkusest silmi pööritada?