Kaitsejõudude teatel on tegu Lätti õppustele sõitvate Scoutspataljoni võitlejatega. Scoutspataljoni kaitseväelased suunduvad Lätti Adaži polügoonile, et õppusel Sabre Strike harjutada Balti pataljoniga lahinguülesannete täitmist.

"Jätkub Scoutspataljoni kaitseväelaste ettevalmistus võimalikuks osalemiseks 2016. aasta NATO reageerimisjõudude kooseisus. Sabre Strikel harjutab Scoutspataljon lahinguülesannete täitmist Balti pataljoni
koosseisus," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus ja lisas, et pataljoni väljaõpe jätkub oktoobris ja novembris Hispaanias NATO reageerimisjõudude õppusega Trident Juncture.

Saber Strike 2015 aktiivne faas kestab 8. juunist 19. juunini ning õppuse peamisteks eesmärkideks on Balti pataljoni hindamine ning üksuste staapide treenimine rahvusvahelise operatsiooni raamistikus. Eestist võtab Saber Strikest osa Balti pataljoni tuumiku moodustav elukutselistest kaitseväelastest koosnev Scoutspataljon, kes suunab õppusele kaks mehhaniseeritud jalaväekompaniid ning pataljoni toetuselemendi.

Scoutspataljoni kaitseväelased ja tehnika liiguvad laupäeva hommikul Paldiskist Kanama risti, Märjamaa, Pärnu ja Ikla kaudu õppuse alale Adažis. Tagasi Paldiskisse tuleb Scoutspataljon reedel, 19. juunil.