Praegu on nii, et kui inimene on sooritanud kuriteo ning satub vangi, hakkab riik teda ülal pidama – annab talle toidu ja trellidetaguse eluaseme. See on aga kulu, mis tuleb kõigi maksumaksjate taskust. Kuna vangid on ikkagi eksinud ühiskonna normide ja seaduste vastu, ei peaks riik ja maksumaksjad enam nende peale oma raha kulutama.

Seetõttu peaksid vangid ise oma peatumispaiga eest maksma, täpselt samamoodi nagu hotellis peatumise eest. Kuigi rootsi kardinad pole hotell, peaks vang oma ülalpidamise eest seal riigile või vanglale maksma.

Kui vang ei maksa, võiks riik selle temalt täpselt samamoodi välja nõuda, nagu praegu tehakse kõikide tasumata arvetega – inkasso kaudu.

Vanglasse satuvad erineva finantstaustaga inimesed ning seetõttu võib juhtuda, et kõigil pole peatumiskoha eest maksta. Seepärast võiks vangla luua töökohad, kus vangid saavad mingitki palka teenida. Siis kataks palk vangi elamiskulud ning töötegemine aitaks vangil paremini saada tööharjumust, mis on vanglast vabanedes eriti oluline.

Vangla töökohad võiksid jälle olla midagi sellist, mis on ühiskonnale vajalik. Näiteks võiks toota mingeid liiklusmärke, teetähiseid või midagi muud, mida ühiskond igapäevaselt kasutab.

Praegune vanglasüsteem on ennast ammendanud, kuna maksumaksjad peavad ühiskonna reeglite vastu eksinuid ülal pidama.