Otsese alkoholireklaami mõju noorte käitumisnormide kujunemisele on tühine võrreldes n-ö varjatud reklaamiga. Sama tühine on otsese reklaami osakaal võrreldes varjatud reklaamiga nii telemaastikul kui ka noorte sotsiaalmaastikul.

13-aastaste lemmikseriaalid nagu "Kättemaksukontor", "Padjaklubi", "Simpsonid" ja "Perepea" on läbi imbunud alkoholitarbimist kujutavatest stseenidest. Bond rõhutab, et martini peab olema shaken, not stirred ning joomine on sõltumata kellaajast esindatud dokumentaalfilmides, meelelahutuslikes uudistes, kodu- ja välismaistes sarjades, filmides, muusikavideotes ja isegi multikates. Kusjuures mitte nendevahelistes reklaamides, vaid saadete sisus.

Nõnda kujundamegi noorte väärtushinnanguid ja elustiili. Iidolite ja lemmikute mõju ei tohiks alahinnata. Otsene reklaam võib aidata otsustada, millise tootja õlut ostetakse, aga idee, et üldse on vaja juua ning et see on lahe ja elementaarne osa elust, pannakse paika väärtushinnangute abil.

Joomisstseenid meie teleseriaalides ja filmides on muutunud niivõrd iseenesestmõistetavaks, et me isegi ei märka nende olemasolu – veel vähem seda, et tegemist võiks olla varjatud reklaamiga, mis mõjutab noorte käitumismallide kujunemist.

Ühtlasi tuleks taunida ministri sõnavõttu, kus ta süüdistas alkoholitootjaid inimeste tapmises. Selline retoorika on väga ohtlik. Tekib küsimus, kas minister peab mõrvariteks ka autotootjaid, sest enamiku liiklussurmadest põhjustavad ju täiesti kained juhid ning lisaks liiklusõnnetustele rikub inimeste tervist ka õhusaaste.