Kui keskerakond laseb praegu sotsidel ja IRL-l endast üle triikida, siis kaotavad nad need potensiaalsed valijad, kes neile pärast erakonnajuhi vahetust on tekkinud. Eilne Kolmraudne ja viimaste aegade M.Raua tohutu promomine näitavad, et sotsidel on tugev plaan hakata dirigendiks.

Tsahkna retoorika on sama, mis Reformierakonnalgi, ehk siis eliiti maksudega tülitada ei tohi, vaesekestel võib motivatsioon ära kaduda. Kui KE ei suuda oma astmelist tulumaksu praegu ka läbi suruda, siis polnud erakonnajuhivahetusest küll midagi kasu.

Minu ettepanek on järgmine: KE peaks kaasama läbirääkimistele ka EKRE ja VE, peaministriks võiks saada täiesti A-poliitiline inimene ja kokku tuleks leppida põhimõttelised asjad, mis tuleks 2 aasta jooksul ära teha. Need asjad on juba ära nimetatud, rahvastiku probleem, majanduse turgutamine,välispoliitika ja julgeoleku nining maksupoliitika muutmine.

Kõik ülejäänud küsimused, milles on erimeelsused (kooseluseadus, piirlepe jne) tuleks jätta kõrvale ja keskenduda ainult nendele peamistele ja kiiret tegutsemist nõudvatele probleemide lahendamisele.

Täna ei usalda ma IRL ja sotse, las tõestavad laiapõhjalises koalitsioonis olles, et nad tõesti tahavad ka Eestit paremaks paigaks muuta. Jutt, et meil on juba astmeline tulumaks, tegi mind eile ikka väga ettevaatlikuks ja samas ollakse nii enesekindlad, et seda ja seda ei tule ja peamiselt on need KE lubadused.

Meil on rohkem valikuid kui ainult IRL, SDE ja KE. Kui Ratas arvas veel 05.nov, et umbusaldushääletus ei pruugi läbi minna, aga ometigi läks, siis see peaks olema selge märk millestki.

Ma ei välista üldse, et IRL ja SDE panustavad 2 aasta pärast toimuvatele valimistele koos oravatega, et saaks taas alata järgmine 17 aastane tsükkel. Tarkust kõigile täna teha õigeid otsuseid. Väga palju on mängus.