Savisaare valijaskond oli pigem vanemaealine, ja Savisaare areenilt lahkudes jätavad valijad enne valimata kui ülepeakaela tormavad mingeid uusi nägusid toetama, seda olenemata, kas need näod on eesti või vene näod.

Teine erinevus tuleb sisse, kui Keskerakond oli ka parlamendi valimiste mõttes arvestatav poliitiline jõud, seda tänu eestlaste häältele, siis vene partei, kes pretendeerib ainult venekeelsetele häältele, saab arvestada võimalikku poliitedu ainult kohalike omavalitsuse valimiste kontekstis, sest parlamendi valimistel mittekodanikud osaleda ei saa.

Seega on selle partei väljavaated kaunikesti kesised, isegi kui mingi ime läbi õnnestuks pääseda parlamenti. Mõju omamiseks tuleb kas kohanduda kauplemise objektiks, lasta klaashelmeste eest enda heaolu nimel enda häält lubada ühtedele või teistele või jääda äärmuslikuks parteiks, kes võib küll oma postulaatidest rangelt kinni pidada, aga ei saavuta mitte kunagi oma radikaalsusele mitte ühegi valimislubaduse täitmist.

On väike võimalus ka tõsimeelsel venelaste parteil, kus ei lepitaks pisiasjadega a la parlamenti pääs on juba mingi suure eesmärgi täitumine, vaid keskenduksid oma poliitika sisule, seda häälekalt ja konfliktselt, nõudmiste toonis. Selline seis oleks Eesti senisele poliitikale kõige probleemsem, kus kerkib esile rahulolematu jõud, kes on valmis oma õiguste eest võitlema ja küsimus on, kui kaugele on nad valmis minema.

Kui võim hakkab neid kiusama, erineva jokkimise ja eriteenistuste abil maha suruma, võib see päädida radikaliseerumisega, isegi poliitilise konflikti ülekandumisega vägivaldseks vastasseisuks. Venemaa on korduvalt deklareerinud, et mistahes sellisele kiusamise vastu on ei kohku Venemaa oma inimeste kaitseks ka sõjalisi vahendeid kasutama.

Isiklikult ka seda varianti ei usu, sest siinsed venelased on eluoluga kohanenud, igapäeva elus saavad oma toimetused vene keelega tehtud, mentaalselt elavad nagunii Venemaa infoväljas, kaasa arvatud poliitilises infoväljas. Seda kinnitavad kasvõi tänavaküsitlused, kus tihti siinsed venekeelsed ei tea sedagi, kes meil aastaid peaminister on olnud või mis partei(d) hetkel võimul on.

Muidu uute poliitiliste jõudude tekkimist ja käekäiku on ikka huvitav jälgida, jõudu neile!