Mul oli koormus niigi suur ja mind pandi ka juhataja tööd tegema. 8 tundi tegelesin agentide, kauba vastuvõtmisega, müüjate probleemidega. Õhtul ja öösel tegin eelmise raamatupidaja tööd ja see oli kohutav. Tuikusin väsimusest, kuid omanikule oli ikka vähe, ta piitsutas mind hommikust õhtuni – inimene harjub kõigega.

Ühel hetkel jäi omanik haigeks ja andis oma kohustused üle oma armukesele. Mulle ta ei öelnud mitte midagi, ainult nii palju, et ükskord tuleb keegi, kes võtab kogu äri üle. Armuke aga oli täiesti teisest puust, tema arvates olid kõik inimesed ümberringi lollid, vargad ja muidusööjad ning tema peab kõigi eest rabama. Kuna mul oli kõik pooleli ja tema ütlused, solvangud, asjade loopimised, kahtlustused ja ümberkäimine raamatupidamisdokumentidega olid mulle täiesti vastuvõetamatud, siis mõtlesin mõnda aega, mida teha - olin lihtsalt šokis.

Ühel päeval, kui kuulsin kogemata pealt ühe naise ja armukese juttu, et raamatupidaja on juba tuhandeid ära varastanud ning kogu raamatupidamine on nii sassis, et kohutav, lahkusin töölt päevapealt. Lõpparvet pole mulle siiani makstud. Ütlesin, et kui ma ei saa lõpparvet 4 kuu jooksul, siis annan töövaidlusesse. Oh seda õudust, millise sopaga mind töövaidlusistungil üle valati. Otsus langetati muidugi minu kasuks, aga armuke tuiskas mööda alevit ringi, rääkides, milline varas ma olen ja kuidas tal oligi plaan ammu mind lahti lasta.

Ettevõtte omaniku suust ka ammu midagi tarka ei tule, sest tema usub ainult armukese juttu. Olen lõhkise küna ees. Mida teha? Mind on avalikult laimatud, kuigi ma ei suuda seda ilmselt tõestada. Mu maine on sopaga üle valatud. Mu enesekindlus, au ja väärikus on mutta trambitud. Kuidas edasi? Mul on pere ja ma tahan rahu.

Nüüdseks on sellest möödunud kuid. Kui olin juba maha rahunenud, koputati mulle uksele ning toodi mulle kutse uurija juurde. Kuuldavasti süüdistatakse mind nüüd selle sama firma poolt firmale kahju tekitamises ning ka väljapressimises, kuna armuke olevat lasknud ühel pikkade näppudega müüjal kirjutada seletuskirja, kus ta pidavat tunnistama, et endine raamatupidaja ähvardas teda ja varastas. Minu õudused ei olegi lõppenud, vaid vist alles algavad.