Sõidan iga päev vähemalt 8 transpordivahendiga ja näen seda tsirkust, mis liiklusvahendisse sisenedes toimub. Kui enne oli mul ja muidugi ka tuhandetel teistel kuukaart ID-kaardil ja sai lihtsalt bussi siseneda, siis nüüd käib lausa palagan ümber aparaadi.

Mammid võimlevad oma ridikülidega, kuna ei tea, kus nurgas parajasti kaart asub. Osad jooksevad kõigepealt endale kohta haarama ja siis tulevad kaarti piuksutama. Omaette seltskond on veel selliseid, kes seisavad validaatori ette nii, et teised löögile ei pääse ja hakkavad seal oma kaarti mööda kotti taga otsima.

On olnud mitu juhust, kus koos väikse lapsega lihtsalt lükatakse sind eemale, kuna bussis on ainult paar vaba kohta istumiseks, muidu keegi teine jõuab ette.

Ja kui rääkida mitte töötavast süsteemist, siis iga päev vähemalt ühes bussis on aparaadid pimedad. Iseenesest koomiline, kuidas inimesed üritavad pimedatest validaatoritest piuksu välja võluda.

Nii et las härra Taavi Aas kõigepealt kasutagu ise seda teenust umbes nädalakese tipptunniajal ja siis rääkigu, kui hea ja tore see on.