Kavas saate pealkirja silmates jäi esmapilgul üldse mulje, et hakatakse lähemalt uurima mütoloogilisi veeolendeid - näkke. Ilmselt olid kavala sõnamängu peale tulnud ka saate geniaalsed autorid ise, kuna ekraanil ilutses pidevalt pisike graafiline veenäkk. Uimed olemas ja puha. Kogu saade ise aga keerutas ümber mõne tibiliigi.

Teose autorite arvates liigub ülikoolilinnas enim ringi just boheem-kultuurnäkke. Need joovad päev otsa õlut ja istuvad saate sõnul Toomemäel. Reaalsuses pandi seltskond muidugi Pirogovi mäele istuma, kuid tekst käis mingi muu asukoha ümber. Teatavasti on rahvasuus Piroks kutsutud mägi paik, kus võib legaalselt avalikus kohas alkoholi tarbida. Ja nii see dokumentaali boheemist näkk seal muudkui kallutas õlut. Vahepeal luges õllesildilt infot pruulikoja ajaloo kohta, kuna muud head lugemist polnud käepärast.

Kõige rohkem pani silmi pööritama saates kirjeldatud Tallinna näkk. Neiukesele oli antud sõiduriistaks S-klassi lahtine Mercedes. Seda siis sel põhjusel, et katus käib maha ja kogu Tallinn saab möödudes naise ilu silmitseda. Tallina tibi meelistegevusteks olevat kohvikutes jutlemine, fotode postitamine Facebooki ning riiete juurde ostmine. Kõlab mõistlikult.

Järg jõudis Pärnu näki käte. Suvepealinna noor naine pandi liiklema kõigi ekstreemsete masinatega. Menüüsse mahtusid veeskuuter, rannaliivale toodud maastikusõiduk ATV ja lisaks mootorita lohesurfi varustus. Pärnu näkk sportis nii, et higi lendas ning õhtuti küpsetas rannas lõkkel vorstikesi. Väga täpselt paika pandud kirjeldus suvepealinna tibist.

Saaremaa näkki kirjeldati kui ohjeldamatut töörabajat, kes läheb ühelt töökohalt kohe teise edasi rabama. Lisaks tihedale suvisele tööle jõudis neiu ka kiirelt sukeldumas käia ning edasi ilus olla.

Võru näkk sildistati töörügajaks ning kõigeoskajaks. Neiu parandas katust hoides naelu hammaste vahel ning silkas piimamannerguga ringi. Ülilühikestes heledates teksastes kõplas ta vagude vahel ning hullutas kaamerat avara dekolteega. Just sellised kõik rohijad mullasel põllul ju välja näevadki, meik peal ning soeng viimse karvani seatud.

Saates kasutatud kujundlik keel väga naerma ei ajanud. Pigem tegi seda vahele pikitud võrdlus Ene Ergma fotoga. Terve saate peale üks naerupahvak - pole paha!