Alustasin trenniga, et saada lahti mõnest liigsest ülekilost ning omandada võdiseva keha asemel ilus pingul figuur, mis ei vappuks igal sammul nagu tarretis.

Alustasin kohe päris julgelt, hakates viis korda nädalas korralikku trenni tegema. Sellest on möödas mõned kuud, kuid kilod pole kadunud. Muutusi olen muidugi juba märganud: jõudu ja energiat on palju rohkem. Vastupidavus on ka oluliselt paranenud. Siin-seal on isegi näha, et nahk on rohkem pingul ja tunda on isegi lihaseid.

Tean, et lihas kaalub rohkem kui rasv ja lihaste kasvamisel võib kaal väga vähe alaneda. Viimaks aega maha võttes ja kõike analüüsides mõistsin, et trenni alustamisega on toimunud ka muud muutused. Näiteks söögiisu. Pärast väsitavat treeningut on see palju suurem ning enne ei saa rahu, kui on korralik ports ära söödud. Kogu energiat, mis keha on kulutanud, tahab ta kusagilt tagasi saada.

Olen lugenud palju soovitusi, kus öeldakse, et muutke oma eluviis sportlikumaks ja kilod kaovad tasapisi. See pole päris õige. Selleks, et kilod kaoksid, peab muutma ka teisi asju. Trenni tehes ei ole nälgimine kasulik, see jätab keha ilma vajalikust energiakogusest. Samas, süües soovide kohaselt saab kõik mahatreenitu kohe tagasi söödud.

Et kilod kaoksid, tuleks lisaks sportimisele ka oma menüüd üle vaadata. Seal peab olema kõike, et saaks kätte selle, mida keha vajab. Samas peaks korralikult läbimõeldud menüü sisaldama veidi vähem kaloreid kui kulutatakse. Alles siis saab kaalulangus alata.

Naised, enne kui haarate tossud ja lähete välja jooksma, mõelge veidi ka oma toitumisele. Mida tervislikum, seda parem. Mitmekülgsus on asja võti. Pärast trenni aga ei tasu oma isudele järele anda. Süüa tuleks siis, kui kõht on tühi. Ja ka siis ei tohiks liiga kiirelt kugistada. Süüa tuleks aeglaselt, et keha jõuaks anda märku, kui kõht on täis.

Kui hakkasin nõnda talitama, pidin kohe nentima, et kuigi lihased muutuvad tugevamaks, langeb jõudsalt ka kaal. Mõne nädalaga on kadunud paar lisakilo ja mõned on veel jäänud.

Suvehooaeg on algamas, nii et on aeg oma kehad trimmi ajada. Et kuumal rannaliival kenade meeste tähelepanu saada, peab ju ka ise vormis olema. Toniseeritud keha on iga kell silmale ilusam kui lotendavad voldid. Et ennast enesekindlalt ja hästi tunda, peab oma kehaga ka rahul olema. Prink pepu ja sile kõht toovad naise näole igal juhul naeratuse, kui jalga panna liibuvad teksad, mis ei aja kusagilt midagi üle äära vohama.