Teekonna käigus tuleb suunaga mere poole liikudes ületada Rannamäe tee, kus algab loterii: kas üks kahel rajal liikuvast autost soovib sõita otse, või keerab ta siiski Suure Rannavärava peale – lubatud on mõlemad valikud.

Seejärel ootab ees kombineeritud takistus, kus esmalt tuleb olla veendunud, et ei Kopli ega ka kesklinna poolt ei tule ühtegi trammi, ja samal ajal "kolmanda silmaga" veenduda, et osaliselt parempöördel trammiteed ületavad autod ka jalakäijat tähele paneksid. Arusaamatused on garanteeritud ja ikka juhtub, et keegi sõidab peaaegu üle varba või siis kärsitumad ka üle kanna. Ptüi-ptüi-ptüi...

Edasi tuleb ületada Põhja puiestee, kus nähtavuse ja märgistuse osas oleks nagu kõik korras, aga sellest hoolimata on igapäevane stseen, kus mööda sirget ülekäigurajale lähenev ja selget silmsidet omav juht su kõigele vaatamata piltlikult surnuks sõidab. Stiilinäiteks on ülekäigurada ületava jalakäija ümber tehtavad kõrvalepõiked ilma igasuguse aeglustamiseta.

Kõnealustest ülekäiguradadest esimene ja teine vajaks kindlasti paremat märgistamist ning ilmselt ka liikluskorralduse muutmist. Kolmanda osas tuleks samuti midagi ette võtta. Sellest kohast 50 meetrit edasi toimus eelmisel aastal vähemalt üks väga kurva lõpuga õnnetus.

Hea lugeja, kirjuta sinagi kohtadest, kus tee ületamine on jalakäija jaoks ohtlik! Võta sõna aadressil rahvahaal@delfi.ee või kommentaariumis!