Tallinna liiklus on täielik hullumaja puhvet. Alustada tuleks teekattest, mida pole olemaski, sest igal pool on auk augu järel, ja lõpetada liikluskorraldusega. Miks meil nii kaua need teede parandused kestavad? Võtke, kallid teede ehitajad ja selle organiseerijad, õppust Soome riigilt, seal võetakse õhtul/öösel asfalt üles ja juba järgmine hommik on sellel võimalik sõita. No mida veel tahta? Seal puuduvad sellised segased liikluskorraldused ja kõik muud mõttetud ja ei kuskile viivad jooned.

Ei mõelda linnaelanikele ega ka linnast väljas elavatele elanikele. No linnast väljas elavatest pole praegu õige teema rääkida, sest maal pole selliseid segaseid jooni, mis ajaksid autojuhid segadusse. No linnas ka pole jooni mõne koha peal, kui ma ei eksi, siis päris paljudes kohtades pole jooni, mis eristaks ridasid. Autojuht peab ise arvama, kus nüüd kellegi rida on ja kuhu see rida peaks viima. Tallinna teid võibki jääda kiruma, aga mis see annab? Mitte midagi, sest tehakse ikka nii nagu heaks arvatakse, ehk siis valesti! Ühesõnaga, Tallinn on hukas!

Ja kus ei oleks ummikuid? Nii kui Tallinnasse sisse sõita näiteks Laagrist, siis ummikud algavad juba Pääsküla bussipeatusest kuni Delta Plaza majani. Mina käin maalt linna kooli ja kevadel olid sellised ummikud igal hommikul. Nüüd pole väga linna asja olnud, aga kui olen seal ikka sõitnud, siis tundub, et nendest ummikutest ei saagi lahti. Kuidas ma peaks üldse kuskile jõudma selliste ummikutega? Hommikul tulen ja heal juhul õhtul saan linnast minema. Ja mis kõige hullem, Ülemistest sõites Järve Selverini on lihtsalt jube, autoread on tehtud nii kitsaks, et pole ime kui sealt mõni auto kriimuga koju jõuab. Seal peab enne teed andma teisele, kes kurvi võtab. Liikluskorraldus on väga, väga halb ja võimatu on linnas üldse sõita!

Informatsiooni võiks jagada näiteks Facebookis, kus juba kõik on ennast sisse seadnud. Sinna võiks keegi panna igapäevast infot Tallinna teede kohta, kus on ummikud ja kus on teede remont ning läbisõit on keelatud või kus teed on korras ja läbisõit on võimalik, no korda need ei saa vist küll kunagi, aga vähemalt nii korda, et autojuhil oleks võimalik nii sõita, et ta ei peaks kiruma liikluskorraldust ja teid, kus on auk augu järel.

Minu mure on siiski need meeletud augud, mis teid katavad ja mis autosid lõhuvad. Meeletult suured augud olid näiteks Laagrist Jannseni kaubamajani, õnneks need said parandatud, mingigi katte alla, aga need parandatud kohad ei läinud ka paremaks, sõidaks ikka nii nagu trammiteel, kuna need on kõrgemad asfaltist ja ikka auto saab põrutada.

Võib mulje jääda, et tehakse ja tehakse, aga inimesed pole ikka rahul, eks? Aga miks ei võiks teha asju korralikult, mitte lipp lipi peal ja lapp lapi peal? Teede ehitajate viga ongi see, et mitte midagi ei suudeta korralikult ära teha, meil muidugi puuduvad ka sellised vahendid teedeparandusteks nagu Soome teedeehitajatel on. Aga no pole ju mõtet osta ka, kuidagi ikka saame hakkama, lapimegi iga aasta neid samu kohti. Oeh, nendest teedest võikski pikalt ja laialt rääkima jääda!