On erandeid, kui arst on rasedale soovitanud suitsetamist mitte maha jätta, vaid lihtsalt vähendada. Ma ei oska seletada täpselt. Aga see ei tähenda, et see oleks vabandus rasedana suitsetada, vaid see tähendab, et vähene suitsu tegemine on lootele vähem kahjulik kui ootamatu maha jätmine. Suitsetamine kahjustab loodet niikuinii, isegi, kui arst on lubanud natukene suitsu teha.

Suitsude müük peakski olema rasedatele keelatud, nii oleks lihtsam. Kui alaealised ei tohi oma vanematele osta tubakatooteid, siis ei pea ka rasedad naised saama osta oma mehele alkoholi ja tubakat. Jah, võib olla raske ja vaja ostusid ümber jagada peres, aga kas on kellelgi parem idee?

Rootsis poes õlut ostes pidi dokumenti näitama ka minuga kaasas olnud naine. Seal vist ei müüda alaealistega koos olevatele täisealistele ka. Rase naine sisuliselt ongi naine koos alaealisega.

Kes arvab, et ei peaks olema müüja asi, kuidas keegi enda ja oma lapse tervist kahjustab, siis see on sama, kui näen et keegi peksab oma last tänaval ja ma ei sekku, sest "see pole minu asi". Müüja käitus õigesti ja väärib kiitust. Just seepärast, et antud loos rase klient isegi ei proovinud vaielda, et ostab oma mehele suitsu. See oli selge, et ostis omale.

Kui arst soovitab suitsetamise jätkamist, siis kirjutagu vastav paber ja poes ostes näitab ette, tehakse märge, et just ostetud ja ei saa ka liiga palju osta.

Meil on palju tibinaid, kes lihtsalt kuulnud, et osadele on soovitatud arstide poolt suitsetamist jätkata rasedana, ja seda tõlgendavad poolearulised, et see ei tee midagi halba ja et "arstid lausa soovitavad".