Teda toetas ühehäälselt kogu sotside erakond. Kõikide juhtsotside niigi virilad näod olid suurest solvumisest loppis.

Oligi loodud Ossinovskist ja sotsidest tervikuna venelaste õiguste eest seisjate kuvand. Partei, kes ise räägib, et ei tohiks rahvustel vahet teha ja rahvusküsimist poliitikas ära kasutada, otsib ise iga võimalust, et tekitada omale kasulik rahvusskandaal. See on vesi nende veskile. Nii on väga lihtne venelasi mobiliseerida. Seda sotsid teavad ja ka kasutavad.

Kuidas aga saavutada toetust eestlaste seas, kes juba ajaloolistel põhjustel ei salli internatsionaalseid vasakpoolseid, kelle punalipp on otsekui süütute verest nõretav. Nüüd siis tulid sotsid välja kampaaniaga, kus on plakatitel EW aegsed sotsid ja ka mittesotsid. Ühe sellisena on seal ka A. H . Tammsaare portree.

Selline surnute ja isegi mittesotside ärakasutamine on väga alatu ja madalalaubaline käitumine. Muidugi sotsidel on ehk laialt käes Eesti rikkama mehe ressursid, kuid nad võiks enne ikkagi mõelda, kuidas seda raha kasutada. Selliste alatute ja valijaid nii kergelt manipuleeritavaks lambakarjaks pidavate võtetega eesti rahvast ära ei osta!

SDE peaskretär Indrek Saar teatas sotse õigustades, et noorena kuulus Tammsaare vasakpoolse maailmavaatega üliõpilasorganisatsiooni. Mis õigustus see selline on? Kas sotsidel on vähe "kuulsusi", keda plakatitele panna? Näiteks Andres Anvelti vanaisa, Eesti Wabariigi kukutaja, vaskpoolse maailmakorra eest võitleja, bolševikust revolutsionääri Jaan Anvelti portree? Või teise juhtsotsi Marju Lauristini vanemate - Olga ja Johannes Lauristini portreed, kes olid samuti kuulsad vasakpoolsed revolutsionäärid, kel õnnestuski Eesti riik kukutada. Ka Jaak Alliku isa Hendrik Alliku portree sobib, kukutas temagi vasakpoolse kommunistina Eesti Wabariiki. Kuulsate vasakpoolsete nimekiri tuleks väga pikk, kes on lausa sotside enda suguvõsast - mis sa hing veel tahad? Pane ainult plakatile!

Kuid kui sugulased ei kõlba, võtame siis näiteks Eesti Sotsiaaldemokraatliku Partei asutajaliikme Johannes Semperi. Temagi kukutas Eesti Wabariigi ja liitus 1940 stalinlike okupantidega, sai ministriks.

Ja muidugi Johannes Vares-Barbarus! Eesti üks kuulsamaid vasakpoolseid, sotsidega tihedalt lävinud, internatsionalist - okupeeritud Eesti esimene juht-quisling. Tema valitsuses oli päris mitmeid sotse. Miks meie sotsid neid ei taha meenutada? Miks nad end võõraste sulgedega ehivad?

Kokkuvõtvalt võib teha ühe kindla järelduse: sotsidest on saamas Keskerakond nr. 2. Seega on meil kaks suurt venelastele orienteeritud erakonda. Venelased valivad kindlaid erakondi, kuid eestlaste hääled killustuvad paljude erinevate erakondade vahel. Kas varsti on Eesti nagu Tallinn täna, kus eelistatakse ühte teatud rahvust ja me elame lõpuks nagu väikesel Venemaal?