Ma ei väida, et mingi altruist või buddha guru oleks, aga vaimse ja materiaalse maailma suudab hoida väga hästi tasakaalus, mis on edukate inimeste puhul üliharuldane.

Kusjuures ma tõesti saan osaliselt aru ka vähe palka saanud ja pahastest turvameestest, aga saage aru, et ettevõtjad peavad ellujäämiseks oma teenuseid müües konkurentsis püsima ja kui üks turvafirma maksab oma meestele palka 1500 eurot aga teine 750, siis see 750 maksev firma saab müüa oma teenust 2 korda odavamalt ja 1500 eurot küsiv ettevõte läheb suure tõenäosusega pankroti. See firma peab leidma endaga sama tasemega teenusele kliente 2 korda kõrgemate hindadega.

Kui tahate tõele näkku vaadata, siis tegelikult on turvasektori madalates palkades süüdi harimatud ja keeleoskamatud turvamehed, kes enda teenust nii odavalt müüvad ja sellega üleüldise palgataseme antud sektoris alla löövad. Kui sulle palk ei meeldi, siis mine rohkem maksva konkurendi juurde tööle. Kui rohkem maksvat konkurenti ei leidu, siis ära asu tööle sellesse sektorisse, kui palgad on liiga madalad. Kui palgad on juba nii madalad, et hakkavad tööotsijad piisavas koguses eemale peletama, siis ei jää ettevõttel muud üle, kui palka tõsta ja nii lihtne ja keeruline selle palgatasemega ongi.

Sa võid olla ka jurist või it-spetsialist, aga kui sinu alal on ikka liiga palju tööjõukonkurentsi, siis lööb see paratamatult palgad alla. Seega, tegelik madalate palkade tase turvasektoris on mitte Sõõrumaa süü, vaid selle süü, et see amet ei nõua väga kõrget hariduse - ega eelneva kogemuse taset. See on sobilik vähem nõudvatele ja tihti ka madalamate elamiskuludega noortele (nt vanemate juures elavad) ja väga vähe oskuseid nõudvate tööde peale on alati vähemvõimekate ja vähem palkaküsivate inimeste konkurents suurem ja seetõttu ka palgad madalamad.

Kui ettevõtte ukse taga seisab suht sama tasemega kaks tööotsijat, kellest üks tahab 500 palka ja teine 1500, siis kumma tööotsija teie ettevõtjana tööle võtaksite?