Kahjuks soosivad sellist nõmedat käitumist klientide poolt kaupluseketi juhtkond tipus (mitte kaupluses). Klientidele antakse nn õigus ka siis, kui tal seda mitte ei ole. Nt kassa juures selgub, et kliendil pole arvel piisavalt raha, kuid kassas on järjekorrad. Klient läheb siis kusagilt raha "leiutama", tuleb tagasi ja hakkab siis sõimama kassapidajat, et miks teda ei võeta järjekorras vahele (mõtlemata sellele, et seal on ka teised kliendid, kes juba pidid tema jama pärast ootama) ja ta peab nüüd uuesti järjekorda minema.

Sellele kliendile see muidugi ei meeldi, seisab järjekorras ära, sõimab kassapidajat ja siis läheb koju ning kirjutab ettevõtte meilile, kust saab vastuse, et kassapidaja oleks pidanud ta vahele võtma ja kliendile palutakse see veel hüvitada ka (nt omatoodete näol). Oleks aga klient enne kauplusesse tulekut oma arvet kontrollinud, poleks seda jama olnud ja antud juhul poleks mina ettevõtte esindana seda klienti ülistanud, vaid toetanud kaupluse töötajat, sest see oli juba puhas kliendi enda lohakus. Selliseid juhtumeid on aga kahjuks väga palju, kus teenindaja tammutaksegi juba tipus olevate poolt maatasa ja iga klient, kes kaebab, saab nn kiita kaebuse eest ja hüvitise ka takkaotsa.

Senikaua, kui antakse ülevalt poolt igale kliendile õigus, millest ta saab veel innustust juurde, et mina nagunii võidan ja teenindajaid ei toetata ülevalt poolt, siis meie teeninduses ei muutu mitte midagi. Palgast ei tasu rääkidagi, tipus olevatel töötajatel tõstetakse palka, teenindajatel ei midagi, kes ongi ju põhilised ettevõttele raha toojad.

Kahjuks ei mõtle ka keegi sellele, et kui meil pole teenindajaid, siis pole ka mõtet kauplusi lahti hoida, kuid suund ongi juba sinnapoole, et teenindajana ei taheta enam tööle minna, pidevalt on järjekorrad (seda muidugi ka ettevõtte nn optimeerimise tõttu, et kauplus ei tohigi töötajaid võtta) ning varsti hakatakse kauplusi sulgema ( tegelikult ühel ruutmeetril ongi neid palju). Tunnustage teenindajaid, sest me kõik oleme omal moel teenindajad.