Nägin juhuslikult ühte veebilehel reklaami, reklaamiti Slimballi tablette, mille söömine peaks lõpu tegema liigsele söömisele. Slimballi ühenädalase kuuri jooksul võib kaotada kuni 5 kg. Tabletti tuleb süüa 15 minutit enne söömist ühe klaasi veega. Tablett peaks maos hakkama paisuma, mille tagajärjel magu on täis ja inimene sööb vähem. Väideti,et toode on 100 protsenti looduslik ja ohutu.

Hakkasin asja vastu huvi tundma, sest Slimballi lehel olev tagasiside oli hämmastav. Inimesed kaotasid mõne nädalaga 10 kilogrammi. Mis mulle selle asja juures veel meeldis oli see, et tabletid polnud sugugi kallid.

Tegelikult oli mul kohe alguses kahtlus hinges, sest kunagi reklaamiti ka mingisuguseid acaida marjade tablette, mis lubasid samuti mõne mädalaga kaotada kümneid kilogramme. Tegelikult oli tegu aga pettusega ja sama petuskeem kumas läbi ka Slimballi kodulehelt.

Hakkasin siis asja uurima ja tulemus oli ootuspärane. Sisestasin googlesse Slimball ja kohe lõi ette foorume, kus arutati sellel teemal. Ühel neiul oli nende tablettide tagajärjel hakanud juuksed peast välja langema ja teisel oli maoga probleeme tekkinud.

Keegi oli ööseks isegi selle tableti klaasi vee sisse pannud, et näha, kas tablett hakkab paisuma nagu lubatud, aga tulemus oli negatiivne. Paisumist polnud kusagilt näha, tablett muutus pealt libedaks ja see oligi kõik.

Enne igasuguste reklaamide uskumist ja kahtlaste toodete ostmist tuleks ikka taustauuring ka läbi viia. Kui toode tundub liiga hea, et tõsi olla, siis üldjuhul see polegi tõsi. Ka mina oleksin äärepealt reklaamilõksu langenus ja need tabletid ostnud, sest pakkumine oli lihtsalt niivõrd hea. Kui ma poleks selle toote kohta negatiivset tagasisidet leidnud, siis tõenäoliselt oleksin ka endale neid tablette ostnud.