Õ-tähe mittetunnistamine on osaks saaremaisest identiteedist. Tegelikult peaks Saaremaal õ-tähe suhtes kehtima nulltolerants. On ju saare murrak ehk keel eesti keele pealesurumise tõttu sisuliselt hävitatud, ainult see vapper ö-täht peab veel vastu. Ta on nagu viimane mohikaanlane, kuid kaua temagi sellele massiivsele eestistamisele vastu suudab seista.

Laeva nimi ei pea ju ometigi lähtuma ÕS-i raiutud teesidest. See võiks lähtuda rohkem rahvast, kuidas kohalik rahvas asju nimetab. Kohaliku rahva ehk siis saarlaste teenindamiseks see laev ju üldse on ehitatud, nimetatud saarlaste eeposekangelase järgi.

Tõsi üks laev - jäälõhkuja "Suur-Tõll" juba kannab tema nime. Tõllu nime kandis ka Suure-Tõllu poeg Noor-Tõll. Seega kes see konkreetne Tõll seal laeva nimes on, on lahtine.

Ehk peaks saarlased välja kuulutama boikoti, kuni Tõll Tölluks ümber nimetatakse. Las see laev siis seisab seni ja roostetab. On see veidi liiga radikaalne ettepanek? Kujutage ette, et näiteks Helsingi ja Tallinna vahel hakkab kruiisima laev nimega "Tallin". Kas peaksime seda aktsepteerima? See oleks vene šovinismi ülbe demonstratsioon.

Samamoodi on ametliku eesti keele pealesurumine saarlastele ja kõigile teistele Eesti "põlisvähemusrahvastele" šovinismi ilming.