Neis piirkondades, mis praegu venemeelselt mässavad, elavadki peamiselt venelased ja kasakad ehk absoluutne enamus venemeelseid. Neid vägisi riigi küljes kinni hoida oleks Ukrainal keeruline isegi ilma Venemaa sekkumiseta. Asi läheks igal juhul veriseks. Seepärast on Vene vägede sissetung teatud nurga alt vaadatuna õigustatud. Neil aladel rahva demokraatlik enamus just Venemaalt kaitset ootabki. Ning need alad sai Ukraina Nõukogude Liidult lihtsalt kingituseks.

Sealt edasi vaadatuna on Eesti kõige suurem oht rahvustevaheliste pingete kruttimine. See aga võib olla praeguse totaalselt tuksis riigisüsteemi ja ebademokraatliku valitsuse (erakondade tagatubade diktatuur ja kuriteo kahtlusaluse ebademokraatlik peaministriks nimetamine) ainuvõimalik võimu säilitamise moodus, kui ka siin riigis peaks rahvas hakkama protestima ja nõudma oma õigusi ning tõelist demokraatiat ehk otsedemokraatiat - see tähendab võimalust kutsuda rahvasaadikuid tagasi ka ilma Maidani taoliste vereohvriteta.

Nii käitus Bahreini valitsus, kui rahvas olenemata oma usulisest kuuluvusest nagu üks mees üles tõusis. Aeti sunniidid ja šiiidid omavahel tülli ja siis wahhabi võltssunniitidest vähemusvõimurid kutsusid Saudi Araabiast armee, kes rahva enamuse ülestõusu veriselt maha surus ning kes teeb seda siiani, sest sealne rahva enamus protestib juba kolmandat aastat järjest. Meie sellest ei kuule, sest nii Saudi-maailma repressiivne diktatuur kui ka Bahrein on lääne ja USA, ning salajas ka Iisraeli, liitlased.

Ühesõnaga võib meie valitsus kasutada sama taktikat nimetusega jaga ja valitse. Tegelikult tuleb eestlastel rahutuste korral Eesti venelastega seljad kokku panna ja võtta demokraatlikul viisil maha uusaristokraatlik klikivalitsus, kes põhiseadusevastaselt tahab tühistada isegi Tartu rahulepingut ja sellest lähtuvat Eesti õiguslikku järjepidevust.

Kui meie võimurid erakondade tagatubades on valmis tühistama Eesti õigusliku järjepidevuse, siis on nad valmis minema ka selle panga peale, et Eesti elanikud lõhestada ja sealt edasi tekitada Ukraina-sarnane olukord Ida-Virumaal. Ehk on nad oma võimu nimel valmis veel suurema tüki eraldamiseks kui Tartu rahu järgne piir?