Mare Liiger saatis avaliku kirja sotsiaalminister Taavi Rõivasele ning "Kolmeraudse" saate produtsent tegi Liigerile ettepaneku, et ta Rõivasega saates väitleks. On ju kiirabiarstide koondamisteade nädala üks peamisi teemasid.

Paraku pole Taavi Rõivas isegi suvatsenud tuntud ja staažikale kiirabiarstile Mare Liigerile vastata. Ühesõnaga kasutatakse taas tavapärast taktikat, et valitsus vaikib ja meedia leiab kajastamiseks uue teema. Nõnda aurab tähtis teema meediast ära ja valitsus saab oma tahte läbi suruda.

Mida siin teha annaks? Loomulikult võiksime nõuda sotsiaalministri ja terve valitsuse tagasi astumist, aga mis sellest tolku oleks? Rahva sõna jääb alati hüüdjaks hääleks kõrbes ja valitsejad otsustavad enda jätkamise või tagasi astumise küsimuse ise ära.

Rahvas võiks minna Toompeale kiirabiarstide kaitseks meelt avaldama. Kui rahvas vaatab vaikselt pealt ja sõna sekka ei ütle, siis tähendab see rahva ükskõiksust kõige vastu. Meditsiin ei tohiks küll kedagi ükskõikseks jätta, sest me kõik sõltume sellest.

Aeg oleks minna Toompeale piketeerima ja meelt avaldama kiirabiarstide koondamise vastu ning vaja oleks koostada valitsusele petitsioon Mare Liigeri ja teiste kiirabiarstide kaitseks ja tööle jätmiseks.