Delfi uuris lugejatelt, kas Rahvaliit suudab tuhast tõusta ja oma kunagise hiilguse taastada? Kuigi leidub ka vastupidiseid arvamusi, domineerib seisukoht, et erakonnal läheb iseseisvalt raskeks.

"Millest siin üldse rääkida, nagu vana laevade pommitamise mäng ütleb: pihtas-põhjas. Mingil juhul ei tõuse, mingid vanad tegijad püüavad kunstlikult nostalgiaga Rahvaliitu üleval hoida: mõttetu asi.Laske kadunukesel rahus puhata," kirjutab uskumatu.

Kommentaator Peetri arvates saab Rahvaliidul olema väga raske ja tuhast tõusta tal ei õnnestu, vähemalt praegu. "Kui seista valiku ees, kellega ühineda, kas valida sotse või keskerakonda, arvan, et õige oleks valida tugevam erakond. Keskerakond on teinud Rahvaliidule ettepaneku ühinemiseks ja õige oleks see ka vastu võtta."

Lugeja RL ütleb, et  Rahvaliitu ei päästa enam miski. "Kui nad jäävadki iseseisvaks, siis ei pääse nemad enam riigikokku ka Rüütli ja Kruuda abiga."

"Ma arvan,et iga eestlane kellele on kodumaa armas ja kes ei taha mõne aasta pärast Venemaaga liituda peaks toetama sotsidega ühinemist. Härra Reiljan oli ja on veendunud nõukogude korra pooldaja. Kui ta oleks meelt muutnud, oleks ta aumehena pidanud pärast altkäemaksu skandaali parteist välja astuma, mitte seda põhja laskma. Vene aeg on juba 20 aastat lõppenud, aga ikka on veel meie poliitmaastikul partei, kes elab oma mõtetes ja tegudes vene ajas, tore, et sellele hakkab ometi lõpp tulema," kirjutas Aivar.

Tzt: "Tunda on üldist väsimus, sh erakonna seest. Rahvaliidu lihtliikmetel ja valijatel on piinlik nii viimaste halbade tulemuste kui äsjase märuli pärast. Seega ei usu, et selle nime all see seltskond künnist ületab. Kes on need uued kogenud liidrid, kes võiks erakonda konsolideerida? Arnold esimeheks - ainult üks variant, mis tundub realistlik. Aga seegi oleks tragikomöödia."

Kahtlevate kommentaaride kõrval on siiski ka teistsuguseid arvamusi. "Küllap suudab, kui neil ambitsioonikaid tegijaid jätkub. Rahval pole pikka mälu, seda pole vaja karta. Läbi ajaloo on majanduslikult rasketel aegadel rahva seas vasakpoolsus moodi läinud, tuleb õigel hetkel populistlike loosungitega lagedale tulla," kirjutab Delfi kommentaator Putka.

"Ei ole siiani aru saanud, milles seisnes Rahvaliidu nn maapoliitika, senini ainult suurtes loosungites ja maameestega kord aastas suitsupõrsa söömises.Tegelikult on nad ju kogu aeg olnud tagurlik erakond koos Keskiga, millest muidu Reiljani ja Savisaareühised huvid nagu Rüütli presideniks saamise taotlus jne. Rahvaliit saaks tõusta ainult siis, kui loobuks Reiljan ja erakond saaks uue tõsiseltvõetava juhi, kel on karismat ja kel oleksid selged eesmärgid," kirjutab Kairi