Üks põhiline argument on see, et üle mõistuse hull on loomi tappa - see on ikka ränk kuritegu. Halloo! Lihaks tarbime ka metsloomi. Kujutad sa omale ette, mis meie metsades hakkab toimuma, kui jahimehed ei või enam loomi lasta? Ma arvan, et hästi vist ei kujuta ette, sest muidu oleks ju varem natuke mõelnud...

Kui me oleks loodud ainult rohtu sööma, siis kas meid siin olekski? Külmal ajal närisid meie esivanemad just liha, mitte ei kraapinud lume alt lilli välja. Eks toitumises peab olema tasakaal, aga äärmused ei ole küll selleks sobilikud.

Natuke ma isegi tean, mida räägin. Nimelt proovisin ka ise toituda nii, et eemaldasin oma menüüst liha. Ma ei teinud seda küll äärmuslikult: muna, piim, kala ja sellised tooted jäid alles. Plaan oli esialgu kolm kuud, aga pool kuud enne lõppu lõin käega.

Põhjus, miks seda proovisin, oli uudisimu - kiidetakse ju sellist asja. Äsja oli ilmunud Tuuli Roosma Siberi-elu tutvustav raamat, kus nemadki rääkisid, kui hea oli taimne toit organismile ja tervisele. Mõtlesin, et proovin ka siis ära. Iseenesest ei olnud raske lihast loobuda - selleks oli tahtejõud. Mehe toidulaual oli liha endiselt olemas, kokkasin söögid lihtsalt eraldi.

Selle ajaga sai avastatud palju huvitavaid retsepte, sest vaheldust oli vaja. Tervise seisukohalt positiivset muutust ei tulnud, pigem olid hädad kõhuga - kippus kogu aeg kinni olema. Kaal langes vist umbes 900 grammi, aga midagi sellist jumalikku ma küll ei tundnud.

Lõpuks jõudsin staadiumisse, kus pidin endalt küsima, et miks kurat ma seda teen. Kui meid oleks loodud rohtu närima, siis see oleks nii olnud. Pärast kahte kuud hakkasin ma muutuma tigedaks - liha mittesöömine muutis mind kurjaks. Siis tuli liha minu menüüse tagasi.

Muidugi on loomade väärkohtlemine ja piinamine karm, aga õnneks selle kallal tehakse tööd ja seda jääb ehk tasapisi vähemaks. Piinatakse ju ka lapsi - kas see tähendab, et hoidume sünnitamast ja oleme humaansed, sest äkki satub just meie laps koolikiusamise ohvriks?

Söögu rohusööjad rohtu, kui nad seda soovivad, aga ärgu tulgu siin lihasööjaid miskiteks koletisteks sõimama. Tegelikult tahab ju kapsas ka kasvada, mitte keedupotti sattuda.