Igal möödumisel ootavad mind ees murule laiali visatud suitsupakid ja erinevad snäkipakendid. Lisaboonusena puruks löödud rummi- ja viinapudelid. Paarisaja meetri kaugusel asuvad uhked uued kortermajad, mille elanikud ju ometi näevad pealt imbetsillide laamendamist. Mingit sekkumist ja korralekutsumist poole aasta jooksul pole märganud. Ikka ja jälle ootab mind ees kellegi öise läbu vastik järelmäng.

Olgu mainitud, et täiesti korralik suur prügikonteiner ilutseb platsist mõnekümne meetri kaugusel. Seal konteineris puhkab aga ainult see sodi, mille mina sinna puhkealalt toimetanud olen.

Pühapäeval viimast sodi korjates ja konteinerisse tarides mõtlesin, mida üldse vald teha saab selliste rämpselanike vastu. Ainsa võimalusena nägin patrulli kutsumist läbustajatele, kuna avalikus kohas alkoholi tarbimine ja prügistamine kuulub siiski keelatud tegevuste valdkonda.

Ma ei laseks end häirida, kui tegu oleks harva esineva juhtumiga. Kui aga mingi süüdimatu ossikari on värskenduskuuri läbinud puhkealast oma läbu-urka teinud, siis peab neile vastu astuma. Kõik ilus ei ole lagastamiseks ja maha põletamiseks meie riigis!

Ülenurme valla arendusjuhi Kristi Kulli sõnul on vallavalitsus probleemist teadlik ning valla ettevõte koristab avalikke spordiplatse regulaarselt, samuti ka kõnealust spordiplatsi. "Loomulikult on kahetsusväärne, et avalikes kohtades huligaanitsetakse ja kokkusaamise kohti prügistatakse," ütles Kull Delfile.