1. Eesti naine on õrn

Oma ütlemises, käitumises ja olekus õhkub eestlannadest õrnust ja haprust. Nad ei püüa ise kõigega toime tulla ega pista meestega rinda, vaid püüavad asju lahendada vaiksel naiselikul moel.

2. Eesti naine vaatab mehele alt üles

Mees on eestlaste peredes perepea. Tema sõna maksab mind tema otsuseid ei tee teine pool kunagi maha. Meestel on lihtne Eesti naisega elada, sest naine austab ja hindab neid. Samuti mõistab naine, et mees raskema töö tegijana vajab rohkem puhkust ja privaatsust.

3. Eesti naine on koduingel

Juba noored neiud on enne suhte loomist kõik kodu puudutava endale selgeks teinud. Nad oskavad süüa teha, triikida, tunnevad koristamissaladusi. Kõik see on nende käes kui viiul virtuoosi käes. Kui tood sellise naise endale koju, laabub kõik iseenesest: puhtus on majas ja maitsev toit laual.

4. Eesti naine ei tee etteheiteid

Ükskõik kui raske olukord ka oleks, siis viimase ajana hakkab naine mehele etteheiteid tegema. Pigem ta püüab raskes olukorras toeks olla ega hakka näägutama, et "aga ma ju ütlesin" ja "miks sa mind ei kuulanud". Ta saab aru mehe vajadusest ise otsuseid teha ning kui tema nõu ei küsita, ei hakka ta ka end peale suruma. Ta teab, et tema ülesanne on oma kaasat toetada, mitte maha teha.

5. Eesti naine tunnustab meest

Milline tahes ei oleks eestlanna mees, tema jaoks on tegemist kangelasega. Eestlanna näeb oma mehes peamiselt head ning negatiivsele ei pööra tähelepanu. Ta tõstab esile mehe saavutusi ning on nende üle uhke. Ta annab oma mehele positiivset tagasisidet tehtu kohta ning julgustab jätkama meest selles, millest ta on hea. Iga eduka mehe taga on naine, öeldakse. Just see põhjus, miks Eesti mehed on iseäranis edukad: neil on toetavad naised.

6. Eesti naine on oma mehe üle uhke

Mitte ainult mehe saavutused ei tekita Eesti naises uhkust, vaid ka tema ise. Sageli kuuleb teda oma sõbrannade või teiste tuttavate ees kiitlemas, kui tore, hoolitsev, armas ja tubli on tema mees. Ta on õnnelik selle üle, et võib olla selle mehe naine, olenemata kõigest.

7. Eesti naine hindab mehes tema head südant

On imetlusväärne, kui vähetähtis on eestlannade jaoks kõik väline. Tumedad lokid ja silmad, pikkus, paks rahakott, edukus, andekus, intelligentsus on nende jaoks mehe puhul teisejärguline. Nad märkavad mehe head südant ja head tahet ega heida ette, kui mehed enda väljendamisel kohmakad on. Sisemus on see, mis naistele loeb. Kui mehel on hea süda, siis on kindel, et ta ka naise saab. Eesti naised teavad, et vaid südamega näeb õigesti ja see on põhjus, miks enamikul neist ei tule suhtesse astudes kannatusi kanda: nad valivad endale õige mehe, just selle mehe, kes neid armastab.

8. Eesti naine ei hellita oma poegi ära

Eestlannade tugevus on see, et erinevalt mõne teise rahvuse esindajatest suudavad nad oma peogadega hoida piisavalt distantsi ega hellita neid ära. Nad tunnustavad ja julgustavad oma poegi, kuid annavad neile ka piisavalt iseseisvust ega nunnuta neid ära. Juba pisikesest põlvest peale laseb naine pojal veeta rohkesti aega oma isaga, et mehest kasvaks mees, ja iial ei eelista eestlanna poegi tütardele. Pigem armastab ja hellitab ta just tütreid ning ka tulevikus, kui poeg on sirgunud ja võtab naine, on tal oma minia suhtes soojad tunded.

9. Eesti naine hoiab teiste naistega kokku

Nagu eelmisest punktistki võib järeldada, siis eestlannad austavad küll väga mehi, eriti oma mehi, kuid samuti on nad teiste naiste suhtes väga kokkuhoidvad. Mis tahes olukorras jagavad nad alati üksteistele toetust ning on vastastikku väga lahke käe ja südamega. Klatš, armukadedus ja õelus on eestlannadele tundmatud. Olgu tegemist kas sõbranna, ämma või naabrinaisega: tõik, et ta on naine, tekitab teises naises alati poolehoidu.

10. Eesti naine on kombekas

On imetlusväärne, kui peen, maitsekas ja hea käitumisega on eestlanna. Igas olukorras oskab ta käituda õigesti: vaikida, kui on vaja vaikida; anda nõu, kui seda vajatakse; ulatada õigel hetkel abikäsi ning mõelda kriitilises olukorras välja nutikaid lahendusi. Eestlanna ka ei liialda kunagi riietusega. Ta hoidub riietumast siivutult või liiga paljastavalt, rääkimata sellest, et ta kasutaks ära oma võlusid võõraste meeste võrgutamiseks. Võrgutavana näeb eestlannat vaid ta oma mees. Samuti on eestlannal loomuomaselt selged kõik käitumisreeglid: ta ei kamanda, ei naera liiga kõvasti, ei liialda alkoholiga, ei solva, ei tõsta häält, ei ole ebaviisakas. Külalisele on Eesti naised alati valla ning alati on tal midagi pakkuda.

Temas on piisaval hulgal soojust ja viisakust, nii et tema lahkus ei ole kunagi pealetükkiv ja tema tagasihoidlikkus ei muutu ebaviisakuseks.

Nii on lood Eesti naisega.  Suuremas osas sai ehk kõik ära räägitud. Kõige selle taustal pole mingi ime, et Eesti naine on kuum kaup nii siin- kui ka sealpool riigipiiri.

Tegelikult on õigus neil, kes ütlevad, et igasuguseid inimesi on nii meeste kui naiste hulgas. Suuremal osal meist on ühes või teises asjas arenguruumi ning ei tee paha teinekord mõelda, mida saaks paremini teha, et suhe oleks parem, et lapsed oleksid rahulikumad ning suhted teiste inimestega harmoonilisemad. Ennast on kõrvalt raske näha, seetõttu tasub teinekord võtta ette "peegel", mille järgi võrrelda.

Jõudu, Eesti naine!