Tean Tori vallas ühte perekonda, kes kasvatab kõik võimaliku toidupoolise oma aiamaal ja põllul ning kauplusest ostab vaid seda, mida tõesti ei ole võimalik endal kasvatada. Pereema on kunagi ka kaavikute ehk topiste tegemisega tegelenud. Tema sõnul ostavad nad kauplusest tõesti ainult seda, mida kodus kasvatada ei anna. Kõik muu kasvatavad nad ise, sest kaupluses müüdav toit sisaldab endas säilitusainete näol keemiat.

Julgen arvata, et iga korralik talupidaja saab piima ja liha omast käest ning mõistagi ka aias ja põllul kasvatatakse kõik vajalik.

Kui inimene ostab kauplusest kalli hinna eest erinevaid konserve, siis ei või ju iial teada, mis seal sees tegelikult on. Läbi plekkkarbi näiteks konservide välimust ei näe. Minul on olnud juhus, kus ostsin kauplusest "räim tomatis" konservi ning kui kodus selle lahti tegin, olid konservi sees näha ka nii pead, soolikad kui muud rapped. Kui ikka selline soga sulle konservikarbist vastu vaatab, siis see sööma küll ei kutsu. Kui sellist marinaadis või tomatis kala tehakse, siis peaks see olema ikka rapetest puhastatud. Pöördusin juhtumi tõttu ka tarbijakaitseameti poole ning nemad teatasid, et nad olevat ühes kaupluses nimetatud karpidele kontrolli teinud ning midagi kõlbmatut nad leidnud polevat. Tegemist oli Läti tootega.

Maakaupluses on samuti näha nii kartuleid, sibulaid, küüslauke, viinamarju, arbuuse, meloneid kui muud kraami, aga osad sedasorti kaubad kaua ei seisa ja kipuvad minema hallitama või mädanema ning selline kaup on ju kahjuks kauplusele endale.

Kui pakitakse kartulid, arbuusid, viinamarjad, sibulad või mõni muu kaup kinnisesse kilepakendisse, siis see seal niiskub ja rikneb kiiresti. Teatud kaupu ei tohiks lihtsalt kilepakendisse pakendada kui kaup kauemaks seisma jääb.

Kasvatagem omale toit ise, sest nii saame olla kindlad, et saame korraliku ja säilitusainete vaba (keemiata) toidu oma lauale.