Terapeut selgitas meile mõlemale pikalt ja põhjalikult, kuidas parim sõber elus on siiski enda elukaaslane. Temale saab rääkida suhtes üles kerkinud muredest, mitte ei pea neid pidevalt võõraste inimestega arutama.

Meie aja trend on aga pikka aega olnud igasugune nõuküsimine väljastpoolt. Mis ime siis, et iga teine abielu lahutatakse, kui isegi oma enda suhtemuredele otsitakse sõpradelt ja sõbrannadelt abi, selle asemel et oma abikaasaga asjad kohe lahendada. Usun, et paljud suured tülid on alguse saanud usalduskriisist, mis tekib võõrastele intiimse info jagamise järel.

Veel üks väga hea mõte vanema nõustaja-proua suust kõlas suhtekolmnurga tekkimise kohta. Delfi lugejatele on tihti peavalu valmistanud truudust murdvad mehed ja naised. Kuidas ikka petmine pähe tuleb ja miks nii kergelt suhtest loobutakse? Meie nõustaja pani asja lihtsalt paika: suhtekolmnurk tekib kohe, kui kolmandalt inimeselt hakatakse otsima seda, mida oma kaasalt ei leita. Üldjuhul siiski algab kõik süütust tähelepanust, mida võõras osutab ja mida on meeldiv endal tunda.

Olen minagi varasemalt korduvalt selle tähelepanu nautimise orki lennanud. Muudkui kujutan ette, kui tore sõprus mul ikka uue tuttavaga on. Ühel hetkel aga kipub süütu sõprus üle piiri minema. Praegune suhegi algas nii, et oma kaasale sai selgitatud, kui tore uus sõber mul ikka on. Ega elukaaslane ka rumal polnud, kui öösel hakkasid SMS-id saabuma, ning pakkis päris kiirelt oma asjad kokku.

Tekkinud oligi kurikuulus kolmnurk ning väga ruttu lagunes eelmine suhe tugevama nurga saabudes tükkideks. Head suhtes olevad lugejad, mõelge pikalt, enne kui hakkate end soojendama kellegi teise mõnusa tähelepanu valguses!