Homokartlike kaasmaalaste kõrval jäi sel aastal kripeldama ka Venemaa pisarsilmne esitus. Keelas ju Venemaa vahetult enne Eurovisiooni oma riigi pinnal Gay Pride paraadi ära, aga Eurovisioonile trügis küll suure rõõmuga.

Eelmisel aastal põhjustas paljudele lapsevanematele suurt peavalu küsimus: mida öelda võsukestele habemega naise kohta? Kuidas ikka sellist asja eetrisse lubatakse? Laste maailmavaade saab niimoodi ju rikutud! Ka sel aastal ei jälginudki paljud pered üldse eurolaule, kuna tänavu oli habemega naine veel suurem staar ja figureeris poolfinaalidest grande finaleni välja. Ja iga jumala kord selgita siis maimukestele, mis veider olend see seal lava peal ringi kepsutab, kontsakingade ja kolmepäevase habemetüükaga.

Tublid aastad tagasi tõmbas Eurovisioon endale ju veel suurema ämbri kaela, kui järjekordne "võltsnaine" võitjaks tituleeriti. Tookord oli selleks naiseks lõigatud mees lavanimega Dana International. Taas heitusid tuhanded eestlased – milliseks palaganiks ometi püha lauluvõistlus muudetud on!

Seekordset lauluvõistlust läbi televusseri vaadates jäi pidevalt silma vikerkaarevärviliste lippude lehvimine publiku seas. Mõned huvitavad noormehed olid omale näkku sädelust piserdanud ning näisid omavahel lähedastes suhetes olevat. Viimasel ajal ongi Eurovisioon pigem mingi armastuse- ja rahutuvi staatuses. Armastagem siis kõiki ja kõike. Laul kui selline ei mängi enam suuremat rolli.