Hiljuti ühes ökopoes ringi käies torkasid silma mitmed seal müüdavad esemed, alates erinevatest toitudest kuni lastemähkmeteni välja. Võrreldes tavapoodides müüdavaga, tundusid need olevat toidud, milles on olemas kõik peale maitse, ning tooted, mille töökindluse peale eriti loota ei saa.

Ühe ökoinimesega vesteldes sai mulle selgeks, et probleeme leidub tema jaoks kõikjal: alates taimemürkidest, mida põllumehed pritsivad ja mis võivad meie toidu sisse sattuda, kuni lennukite suitsupilvedeni, mis pidavat samuti meile ohtu kujutama. Ühtlasi väitis ta, et suurtel toidutootjatel käib ülemaailmne kokkumäng, mille eesmärgiks ongi toidu väheväärtuslikuks muutmine ja vajalike ainete toidust välja viimine.

Ühelt poolt saab seda inimest mõista – ta tahab puhtust ja naturaalsust, kuid süüdistada suurkorporatsioone mõrvarlikes kartellides tundub pisut äärmuslik. Kuigi toit moodustab inimese elust väga suure osa, on ka teisi tegureid, mis inimese heaolu kasvatavad, näiteks enda keha eest hoolitsemine ja sporditegemine ning regulaarne uni.

Hea lugeja, mida sina "ökovärgist" arvad? Kui palju tarbid ökotooteid ja milliseid märgiseid pakenditel jälgid? Kirjuta aadressil rahvahaal@delfi.ee või võta sõna kommentaariumis!