Hommikul kella kuue paiku maja uksest välja koperdades, ise veel pooleldi magades, lööb ninna külm sügisõhk - alaku järjekordne päev, kuigi jäi selgusetuks, kus eelmine päev lõppes, kui üldse. Käes on taaskord aeg unevarudest õppimiseks lisaaega näpistada.

Seminariruumis avaneb tavapärane pilt - kes on maganud paar tundi, kes pole silmi kinni lasta saanudki - ja siis on need alati rõõmsameelsed, kes magasid rahulikult terve öö ning kell kaheksa algav raske kontrolltöö ei muserda neid karvavõrdki. Sellised inimesed toovad endale ka muige näole, sest tulemuste teada saade tavaliselt on rõõmsameelsete ja väsinud nägude rollid vahetunud. See pole mõeldud üldse halvasti - kui tunned ennast väsinult ja mornilt, siis toob ümbritsevate inimeste positiivsus alati lisaenergiat, isegi kui neid päikesetõusuga koos naeratajaid võib-olla semestri lõpu poole väga palju kooli peal märkama ei kipu.

Unetuse põhjuseid on enamasti ikka kaks: kas inimene on olnud laisk ja üritab "Poisid, homme on lõikus, hakkama külvama"-meetodiga läbi saada või teine variant, kus õppeaineid on palju ja nagu alati, soovivad kõik õppejõud teadmisi kontrollida ühel ajal. Nagu aamen kirikus. Kuskil pole kirjas, et tarkuse omandamine lihtne töö peaks olema, seega puuduvad koormuse suhtes etteheited - rohkem pole vaja, kui aga vähem oleks, hakkaks igav.

Huvitav on see, et ükskõik kui unised ja magamata inimesed su ümber istuvad - äärmiselt harva või hoopistükkis mitte kunagi pole nende ees laual energiajoogi pudelit või purki. Kui on miski kätele tegevust annab, siis kas kohvitops või mõni puuvili. Tekib siinkohal küsimus, et kui energiajooki ei tarbi inimesed, kes (küll omal valikul) magamata öö õpikute najal mööda on saatnud - kelle jaoks siis seda mürki üldse toodetakse? Oma keemiliste ainete kokteili poolest on energiajook ikka kõva samm kohvist edasi olema. 

Võib-olla inimesed lihtsalt teavad juba, et kuigi magamata olemine pole tervisele kasulik, siis joogiga, mis sobiks eduliselt ka keemilise puhastuse jaoks, enda ärkvel hoidmine on veelgi hullem. Kunagi tuleb ju niikuinii vaheaeg ja siis maga end või pooleks.