Minul on jõulude ajal olnud heal juhul üks pidu - asutuse jõulupidu. Viimastel aastatel on seegi rahapuuduse tõttu kokku kuivanud ja sel aastal pole mul isegi firma jõulupidu.

Meedia reklaamib imelisi kleite (peol kandmiseks), jooke (peol ja enne pidu joomiseks), kosmeetikat (sest oled seda väärt), iluprotseduure (et näeksid peol võrratu välja) jne jne. Mina tahan ka!

Tahan ka kodus mitu tundi ettevalmistusi teha: vannis mõnuleda ja lokke keerata, veini juua ja kleiti valida... Ja siis õhinal ja säravana aasta uhkeimale peole minna.

Ainult et minul ei ole seda pidu kusagilt võtta. Jah, aastavahetuseks korraldatakse balle, kuhu igaüks võib pileti osta. Selleks peab aga kenake rahakott olema. Pealegi ei taha ma endale pidu osta. Unistan kutsest -kutsest peole, kus minagi olen üks valitutest, kes saab osa pidude hooajast, kus kõigil on nii kiire, nii kiire ja peod ei taha lõppeda.

Tõesti, palun öelge, kallid inimesed, kust tulevad kõik need üritused ja kutsed. Ja kust saaks mina ka ühe sellise, olemata müügimees, kliendihaldur, poliitik, rikas ärimees või seltskonnategelane? Olles täiesti tavaline inimene.