Asjaolu, et Reformierakond kommunikeeris tervele Eestile, et Kallast toetavad Riigikogus ja Kaljuranda valimiskogus, pole mõtet kahtluse alla seada. Nii Rõivas ütles ja nii ilmselgelt ka tollal mõeldi. Kandidaati polegi vaja Reformierakonnal vahetada - kandidaat võib ennast ise ka taandada. Miks ta seda ei tee - no eks seda peab temalt küsima.

Üldiselt Kaljurand oleks parim variant. Naine, tugev diplomaat, formaalselt pole ka ühegi erakonna liige. Tema pronksiöö-aegne käitumine Moskvas oli uskumatu - nii mõnigi meesisend oleks ilmselt koju tagasi otsese mõttes pagenud. Ka täna on Kaljuranna seisukohad üllatavalt selged.

Kallas teisalt - no mineviku varje on ikka tohutult. 10 mln dollarit, mis lihtsalt lollusest ära kaotati, r-hooldus, volinikuks saamine jne. Lisaks praegused ideed Euroopa tulumaksu kaotamisest ja Eesti teede haldamise andmine mingitele suurtele kontsernidele ja üldine eeskujude otsimine eelkõige Anglo-Ameerika suurriikidest ja mitte Skandinaavia väikeriikidest on minu meelest põhimõtteliselt vale.

Seega Reformierakond on ühemõtteliselt meile kõigile valetanud. Ja elimineerinud Kaljuranna kui suurima rahva toetusega kandidaadi.