Esiteks peaks iga inimene suutma ennast kõrvalt vaadata ja jääma väärikaks, tark oskab tunnistada oma eksimust või siis oskab laimule viisakalt vastata. Ikka koos faktidega, mitte solvumise taustal süüdistustega. Eriti koomiline on selle loo juures see nn. päästjate armee, kes asusid kaitsele.

See sarikaitsmine on Eesti viimase aja trend, keegi ei mõtle enam oma peaga, vaid koonduvad kellegi taha ja siis määgivad kui truud lambad ühte ja sama. Antud itaalia maffia sarnane ülistav kaistmine on siis tingitud kas osade lauljate rumalusest või kardetakse jääda ringist välja.

Vaadates seda riidu eemalt, küsisin endalt, miks keegi siis peaks sellist nn alatut valet välja mõtlema? Kas on tõesti seal taga kadedus nagu kaitsjad väidavad. Miks siis keegi peaks olema Maikeni peale kade? Kuidagi ei suuda mõelda põhjust, miks peaks olema Heidy Tamme Maikeni peale kade? Tundub ju koomiline.

Ehk on ikka iga suitsu taga väikene tuleleek ja ehk pöördub nüüd meie muusikamaailm pisut paremas suunas. Kõrvadel on pisut rohkem valida, kui see ühesugune valem.

Jaga sinagi oma arvamust, kuidas peaks noori lauljaid koolitama ja millele tähelepanu pöörama? Saada mõtted aadressil rahvahaal@delfi.ee!