Eelmisel aastal andis Maailma Terviseorganisatsioon(WHO) välja soovituse vähendada inimeste igapäevast suhkru tarbimist. Hoiatuse järgi peaksid täiskasvanud vähendama enda päevast suhkru tarbimist kuni 6 teelusikani ning lapsed 10%-ni enda päevasest toidukogusest. Suhkru all mõeldakse siis lauasuhkrut, mida saab lisada toitudele ning mida leidub ohtralt erinevates jookides nagu limonaadid, mahlajoogid ja energiajoogid.

WHO hinnangul näitavad erinevad uurimused, et suhkru vähendamine igapäevases toidus vähendab ka erinevaid terviseriske ning ülekaalu. Otseseid seoseid on leitud ka selles, et suhkru liigtarbimise tõttu võib tekkida II tüübi diabeet.

Kuna terviseprobleemides kiputakse peasüüdlasena nägema peamiselt alkoholi, tubakat ning nüüd ka rasva, siis pole imestada, et suhkur on märkamatult meie toidulauale hiilinud ja oma koha seal sisse võtnud. Kui vaja makse tõsta, minnakse esimese asjana kohe tubaka- ja alkoholiaktsiisi kallale.

Ameerika Tervise Assotsiatsiooni andmetel võib suhkru liigtarbimine minna maailma tervishoiusüsteemile maksma peaaegu pool triljonit dollarit. See on märkimisväärne summa, arvestades, et suhkrut on aastakümneid peetud nii ohutuks.

Suitsupakkidele pidid hakkama ilmuma kõhedustekitavad pildid sellest, mis juhtub inimesega, kui ta suitsu teeb. Siinkohal tahaks küsida, et kas hoiatused tulevad ka kommipakkidele, limonaadidele ja energiajookidele - mis juhtub inimese tervisega, kui ta tarbib liiga palju suhkrut?