Kui uurida lähemalt nende "seedimist soodustavate" viljade kohta, selgub, et eranditult kõik kiirendavad ainevahetust ja on kõhtu lahtistava toimega.

Inimesed, kellel on risti vastupidine probleem - krooniline kõhulahtisus - on lihtsalt ära unustatud ja nendega pole keegi arvestanud, kuigi neid pole sugugi vähem kui kõhukinnisuse käes vaevlejaid. Kui selline inimene sööb neid "seedimist soodustavaid" toite ja vilju, on tulemus sama, kui kõhulahtisuse korral võtta purgeeni.

Kui sissesöödud toit on juba "seedimist soodustamas", on hilja tormata apteeki söetablettide järele. Halvemal juhul võib asi lõppeda mitme ööpäeva jooksul tualeti vahet jooksmisega, olles kohutavates valudes - söetabletid, kuivikud, riisitumm, raviteed ja valuvaigistid kokku ei suuda kiiremini soovitud mõju avaldama hakata.

Kõhulahtisuse käes vaevlevate inimeste jaoks on seedimise soodustamiseks vaja risti vastupidist efekti: et söök jõuaks ikka sees ka püsida ja et kõht ei oleks lahti aetud, vaid püsiks tahe. Paljud värsked viljad, mida on nimetatud seedimist soodustavateks, tekitavad neil hoopis kõhugaase, mille tulemusena on seedimisprotsess häiritud ja kõhuvaludest ei maksa parem rääkidagi.

Seega, kõhtu lahtistavate ja ainevahetust kiirendavate viljade puhul kirjutada "seedimist soodustav" on eksitav. Aus ja õige oleks kirjutada, et need viljad kiirendavad ainevahetust, on kõhtu lahtistava toimega - siis teavad kõhulahtisuse käes vaevlevad inimesed neid asju vältida.

Muuseas, miks ei kirjutata üleüldse toitudest ja viljadest, mis toimiks ainevahetust aeglustavalt ja aitaks kõhulahtisuse käes vaevlejaid? Igal medalil on kaks külge, aga toitumisnõustajad on medali teise külje täiesti ära unustanud!