"Äärealadelt kolitakse linna ning see on nii üle terve maailma. Kui tahetaks soodustada maal elamist, peaks ehitama Tallinn-Haapsalu, Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Tartu kiirteed, et inimesed saaks hetkega suuremasse keskusesse tööle. Kiiruspiirang ei tohiks olla alla 140 km/h. See on ainuke lahendus, mis töötaks. 3% maksusoodustused on mõttetud, kui insener-spetsialist tuleb Tallinnast kohale ja nõuab lisaks palgale ka kütuse hüvitamist."

"Kui näiteks tootmise valdkonnas satub selles väikses kohas olema asjalik juht, siis kauged ülemused ei tea kohalikke olusid ja personali- ja töösse suhtumise probleemid on kiired tekkima. Oma talust 5 km kaugusele asfaltteele saamiseks tuleb sumbata lumes või poris, sest vallavalitsuse ükski liige ei ole sinu naaber ja seetõttu keegi tee olukorrast ei hooli. Linnadevahelistest arvukatest bussiliinidest vaid üksikutel on peatused väljaspool alevit. Ilusast autost ei maksa unistada, valik tuleb langetada millegi tõsisema kasuks, kus kivimõlgid ja liivatuhm värv lisavad iseloomu. Internet käib külas Jumala juhatuse järgi, sest kolm kuuske on maha raiumata ja mast kaugel. Ammu pole maal enam traktoriga naabrimeest, kes õlleraha eest kapsamaad hariks. Eelnenu ei ole virin, vaid konstateering. Uudissõna "taristu" tähendust vaatame sõnastikust, kuna maal seda peaaegu olemas pole."

"Pärast kavandatavat valdade sundliitmist lisandub selliste valdade nimekirja veel sadu külasid, mis kiiresti tühjenevad. Lastel tuleb kooli saamiseks läbida 30 või 40 km. Kavandatav valdade liitmine annab pooltele senistele valdade viimase hoobi. Suuremad vallad lihtsalt domineerivad ja väiksemate valdade elanikel ei jää muud, kui lahkuda. Minge vaadake, mis on Türi vallaga liitunud Kabala vallast alles jäänud. Ärge rääkige valla juhtidega, minge küladesse ja rääkige küla rahvaga. Või minge Lätti ja rääkige sealsete haldusüksuste eestvedajatega. Kui Novadsi juhtide silmis on kõik OK, siis nn osavaldades ollakse haldusreformis väga pettunud."

"See haldusreform ei puutu asjasse karvavõrdki, sest see konkreetne Meerapalu küla on sisuliselt soosaar, kust väljapääsutee on tükk maad tsivilisatsioonist eemal. Tegemist on kalurikülaga. Viimane ongi põhjus, miks selles külas enam kellelgi midagi muud teha ei ole. Tuleb lihtsalt leppida tõsiasjaga, et sant elab kah, aga mida see elu sihuke väärt on, seda peab sandi käest küsima."

"Räägin oma sugulastest. Kolisid töökoha juurde, ostsid maja 1500 elanikuga linnakesse. Lapsed käivad lasteaias ja 6-klassilises koolis. Koolibuss võtab lapsed peale koolist 15 km kauguselt. Koolis saab tegeleda jalgpalli, lauatennise, saalihoki, kergejõustiku jmt huviringidega. Trenne annavad lapsevanemad oma vabast ajast ja ilma rahata. 7-9 klass on juba 20 km kaugusel, sinnagi käivad noored koolibussiga. 10-12 klassi õpilased käivad 35 km kaugusel hiigelsuures koolimajas, mis asub peaaegu keset metsa. Lapsed käivad sinna kokku 50 km raadiusest ja ikka tuuakse kohale koolibussidega. Jutt on Rootsist. Pole kuulda, et keegi viriseks."

"Tuleks loobuda kinnisideest, et kogu meie riigi territoorium peab olema inimasustusega täidetud. Maailmas on palju riike, kus inimesed elavad ainult väiksel osal territooriumist ja ülejäänul laiutab kõrb, metsad või mäed. Kui mõtlema hakata, siis ei ole täisasustusele mingit õigustust. Pigem vastupidi. Eesti vajabki rohkem suuri tühje maa-alasid, kuhu saaks rajada näiteks Kaitseväele harjutusala. Või tuumaelektrijaama. Või lihtsalt lasta loodusel olla omaette."

"Elan Tallinna südalinnas. Lähim kauplus 100 m, lähim kino 500 m, lähim teater 500 m, lähim kool 200 m, lähim baar üle tee ja ikka kõik noored tahavad lahkuda..."

"Video järgi masendav pilt. Tegelikkus päris nii ei ole - kahe küla peale (Pedaspää ja Meerapalu) on renoveeritud ja ehitatud uusi elamuid. Sealsamas koolimaja on kõrval uhke elamine. Edasi võib näha ka ettevõtlikku noore mehe motelli. Kahjuks on intervjuud ja kaameratöö ühekülgse pessimistliku alatooniga. Poisid, võiksite natuke rohkem ringi vaadata ja rääkida küla aktiivsete elanikega."

"Loogiliselt võttes peaks seal olema palju mõistliku hinnaga maju müügis (nö linlastele suvemajadeks), kuid Google Mapsiga küla läbi käies tundub, et vaevalt see nii on. Suur osa maju on paksu võsa sisse jäänud. Eesti inimeste finantskäitumine on ikka veider. Kuniks kasutamata varal veel mingit väärtust on, tuleks see müüki panna. Esiteks saad ise tulu, teiseks säilib su vara ka edaspidi ja küla püsib suvitajate toel elus. Aga ei, pigem lastakse ära laguneda ja võssa kasvada kui raha teha. Ilmne näide, et maamaks peaks olema kõrgem, selline, mis ärgitaks vara käibes hoidma. Ise ostaks hea meelega Peipsi ääres väikese maamaja, aga keegi ei müü. Müügis on vaid uhked villad vastava hinnaga, kuid mahajäetud väikest maamaja ei müü keegi... Isegi siis mitte, kui katus juba sisse kukkumise äärel."

"40 km pole üldse oluline. Jala ei jõua keegi rohkem kui 5 km kaugusel käia. Selliseid kohti on Eestis kümneid tuhandeid! Riik ei lase neil inimestel seal elada! Lihtsalt vägistab kütuseaktsiisi ja keskkonnanõuetega ära!"