"Maad on võtmas mingi idiootne keelamismaania. See põhjendus on umbes sama idiootne kui keelata jalgrataste omamine selleks, et vähendada rattavarguste arvu," kirjutab üks lugeja.

"No aga teil seal Tallinnas on ju mupo. Las nood patrullivad linnas ja peavad korda. Miks siis kohe peab ettevõtja tulusid piirama hakkama?" küsib teine.

"Mõned linnakodanikud tahavad kesklinnast vist kalmistut teha, kus keegi ei käiks ja oleks vaid vareste kraaksumine! Kesklinn ongi selleks, et seal elu käiks ja raha liiguks – kellele ei meeldi, see asubki elama linna äärde!" arvab üks linlane.

"Issand halasta, kes sellise lolli teemaga üldse välja tuli? Vanalinnas näeb politseid öösel nagu kuuvarjutust, sealt hoopis kala mädaneb! Rahvas kakleb ju tänavatel, mitte pubides – pubidel kõigil korralikud turvamehed ja turvafirmad – kord on olemas!" teatab teine.

"Pole mingit vahet. Istutakse terrassidel, mis suletud, kuid toolid alles ja kui toole poleks, istutaks trotuaaridel. Juuakse ja lärmatakse. Politseid on näha haruharva. Ometi on ju olemas ka kaamerad, võiks ju jälgida, kus jama käib. Samuti sõidab mööda Viru tänavat autosid, kuigi isegi kolimiseks ei saa eriluba – ikka ülbelt sõidavad. Praegugi jälle üks põristab siin sadade ja sadade inimeste vahel. Politseid nagu polekski," kurdab vanalinna elanik.

"Igasugu pätid, vargad, röövlid jms tegutsevad aktiivselt õhtusel ajal rahvarohketes kohtades. Viru tänava kant on sellest hea näide. Tore oleks seal vahel ka politseipatrulli näha. Või keelame pärast kella 10 õhtul Viru tänaval turistide liikumise? Mis nad on seal taskuvaraste saagiks?

Öösiti pärast kella kahte on natuke teistmoodi kuritegevus. Arvan, et korralikud vargad puhkavad sel ajal väsitavast tööst. See, mis toimub öiste piduliste vahel, on mõnes mõttes loomulik: purjus peaga kakeldakse, karjutakse ja esineb mürgeldamist – see käib öise lõbutsemise juurde. Kui kõrtsid kinni pannakse, siis ega pidu pidamata jää. Suvel soojal ajal võib ka pargis pidu panna. Kas paneme pargid ka kinni?

Aga huvitav ettepanek politseiniku poolt. Selle asemel, et politseile tööd/kohustusi juurde panna, võtame kõrtsipidajatelt vähemaks," nendib kodanik.

Baaride ohjeldamise mõttele kõlab ka poolthääli

"Miks ei võiks meil teha niimoodi nagu ülejäänud maailm teeb? Need kõrtsid, mis on kaua lahti, peavad rohkem maksu maksma ning see maks on seotud sulgemiskellajaga. Inglismaal pannakse paljud kõrtsid sellepärast kell 23 kinni, et peale seda on maksud väga kõrged," teab lugeja rääkida.

"Minu korteri aknad avanevad täpselt ühe pubi tagumise ukse poole. Jah, olin sellest teadlik sinna kolides, samuti teavitati mind ka sellest, et pubi hoiab oma uksed kinni ja tagumine uks on avatud ainult kauba- või prügiveoks. Reaalsus on aga hoopis teine: uksed hommikul kella viieni pärani lahti ja vähe sellest, et personal seal valju häälega lõugab, siis valguvad sinna hoovi ka pubi külastajad oma suitsu tegema ja majanurka kusema. Lihtsalt rõve! Ma ei tea enam isegi, kui mitu korda olen juba ainuüksi selle kuu jooksul käinud seda pubiust kinni paugatamas! Otsin korterit, et välja kolida. Pooldan pubide varasemat sulgemisaega kahel käel! minu 6-aastasele lapsele ei piisa 3-tunnisest ööunest!" teatab ärritunud ema.

"Vanalinn on nii rõvedaks läinud joodikute ja lällajate pärast. Sulgege see pordumaja," kõlab keelamisele veel poolthääli.