Kui Hiinas valmistuti 2008. aasta suveolümpiamängude läbiviimiseks Pekingis, karmistati järsult heakorra eeskirjade järgimise järelvalvet pealinnas. Kui varasemalt olid (vastavalt kohalike kommetele või kommetusele) Pekingi tänavad räämas – süljelärakatest-konidest "kaunistatud" kõnniteed, siis nüüd tehti ikka korralik "kannapööre": politsei hakkas halastamatult trahvima mahasülitajaid ja prahi loopijaid. Vähem kui aastaga muutus Peking eeskujulikult puhtaks linnaks.

Midagi sellist peaks tegema ka meie Munitsipaalpolitsei Tallinnas. Pealinnas on Mupot "tunda" valesti parkivate autode trahvimise läbi, aga et oleks kedagi korrale kutsutud tuvide-kajakate söötmise, või koeraomanike oma lemmikloomade tagant mitte koristamise eest – mina pole kordagi näinud! Rääkimata sellest, et oma pika elu jooksul pole ma kordagi näinud, et miilits või politseinik või viimaste aastate "leiutis" Mupo oleks määranud kellelegi trahvi avalikult prügi või konide maha loopimise eest! Kusjuures olen näinud, et seda pealt näinud "miilits-politseinik-mupolane" on "külmalt" seda fakti ignoreerinud!

Olen kordi olnud tunnistajaks, kuidas ööpimeduse saabudes käivad "magalate" paneelikate vahel kaks Mupo patrulli vähegi valesti pargituid autosid pildistamas ja trahvinõudeid kojameeste vahele pistmas. Olen olnud tunnistajaks, kuidas Mupo patrull teeb järsu kannapöörde teekonnal, kui märkab eemal keset päeva jauravat ja avalikult alkoholi tarbivat seltskonda kusagil pargis või isegi laste mänguplatsil, et "jumala pärast" ei peaks asjasse sekkuma ja seda klaarima hakkama! Sorry, minu arust sellist politsei alaliiki pole küll vaja! Kätt südamele pannes kinnitan: Mupolasi olen näinud-kohanud vaid sõiduõigust kontrollimas (jäneseid välja tõstmas) ühistranspordis ja valesti parkinud autodele trahvikviitungeid kojamehe alla sokutamas sellega kaasneva pildistamisega...

Mutikesed aga söödavad endiselt hulkuvaid kasse ja linde, koerasitutajad ei korista oma lemmikute tagant ja kui on väga romu-auto valesti pargitud – võib see seista kuid ja aastaid niiviisi, ilma et saaks kviitungi kojamehe vahele, samas kui korraks valesti jäetud veidi kallim auto sattub Mupolase vaatevälja – välkkiire trahvi väljastamine on garanteeritud!

Hea lugeja! Kui märkad samasugust või hullematki vaatepilti, saada meile foto aadressil rahvahaal@delfi.ee !