38 protsenti vastanuist leiab, et pilet võiks maksta rohkem kui praegused 20 eurot, kusjuures tervelt viiendik vastanuist on seisukohal, et pilet võiks maksta vähemalt kaks korda rohkem kui praegu. 62-protsendine enamus aga arvab, et probleemile peab leidma hinnatõusu asemel mingi muu lahenduse.

"Soovitan pooled piletid müüa odavalt ja ülejäänud panna oksjonile," kirjutab üks lugeja.

"Kuu viimasel viiel päeval võiks olla võimalus registreeruda kassas või internetis loosimisele. Järgneva kuu alguses antaks siis võitjatele teada, et neil on võimalus soetada kuni kaks piletit. Praegu tundub, et piletid lähevad mingitele oma jopedele ja nende tuttavatele – tekkinud on must turg. Endal pole ei tutvusi ega ka aega kindlal kuupäeval sabas seista. Kokkuvõttes on kaks varianti: loos või hinnatõus," leiab teine.

"Selle asemel, et kasutada mingeid muid ruume?" küsib kolmas. "Tee kasvõi kord kuus oma etendus mingis suuremas saalis – raha tuleks rohkem sisse ja rahvas näeks etendusi ka!"

"Nõudlus ja pakkumine – lihtne. Miks peaks pilet odav olema? Hind peaks olema võrdne sellega, mida inimesed on valmis maksma. Kui nõudlus on nii suur, siis on 20 eurot selgelt liiga vähe," arvab neljas.

"Paljulapseliste perede jaoks on juba praegu teatripiletid liiga kallid. Kasvatan üksi kolme last ja praegu maksaks üks teatrikülastus perega 80 eurot, mis on kümme protsenti mu kuupalgast," teatab viies.

"Panso ütles kunagi, et ilma oma majata teater üle viie aasta vastu ei pea. Nüüdseks on 50 aastat läinud nagu niuhti, aga oma maja suure saaliga on ikka veel ainult unistus. Piletite hinnatõus maja ei ehita ega järjekordi ei lühenda. Ei julge mina selles kindel olla, et kogu piletitulu teatrile jääb, kui teatri rahakott linnavalitsuse hoida on. Tõstame piletihinda ja tulu saab linnavalitsus, kes leiab järgmise "katla", kuhu raha paigutada," kardab kuues.

"Linnateater on tegelikult paras punker ja puudust ma temast ei tunne. Kui pileteid normaalselt saada oleks, siis vahel käiks, aga hullult võimelda selle pärast küll ei viitsi. Paar kuud tagasi üritasin "Krabatile" netist pileteid saada, aga kui müük algas, lõi süsteemi umbe, ja kui paar tundi hiljem süsteemi ligi pääsesin, olid piletid terveks kuuks välja müüdud. Rohkem pole üritanud pileteid saada ka – muid teatreid ja kontserte on piisavalt," kuulutab seitsmes.