Omanik nägi, kelle SIM sinna sisse pandi. Olin sellest teadlik ning lootsin, et isik võtab minuga ühendust ja saame asja ära klaarida.

Kuna mul oli parasjagu endal käsil kolimine, siis kaotasin ka mina selle telefoni omakorda ära. N-ö kannatanu tegi politseisse valeavalduse, et see telefon varastati temalt. Politsei muidugi ei kuulanud mind, kui üritasin selgitada, et tegemist on leitud telefoniga ning on tehtud valeavaldus.

Asi läks prokuröri kätte, mulle määrati trahv suuruses 110 eurot ning telefoni kinnimaksmine suuruses 390 eurot. Kuna rahaga väga head lood ei ole, siis sain trahvi makstud, kuid telefoni ei suutnud veel kinni maksta.

Viibisin vahepeal Eestist eemal ning kui tagasi jõudsin, olid minul vastas politseiametnikud, kes ütlesid, et olen siin riigis tagaotsitav ning mind pandi ööseks kambrisse. Hommikul sain prokuröri jutule ning ta väitis, et nad otsisid mind kolm kuud taga, aga ei leidnud. Minu e-postkasti ega ka harilikku postkasti ei olnud saabunud ühtegi kirja.

Seletasin prokurörile, et mul ei ole hetkel seda 390 eurot kuskilt võtta, aga saaksin iga kuu maksta umbes 50 eurot. See teda ei rahuldanud ning ta soovitas võtta laenu, mida ma ilmselgelt ei teinud. Siis kutsuti mind uuesti prokuratuuri, kus teatati, et asi läheb kohtusse ja lisaks tuleb kinni maksta veel kohtukulud umbes 500 eurot ja boonuseks karistus: 700 eurot kaheaastase katseajaga - see tähendab siis seda, et kui kahe aasta jooksul ei pane toime uut kuritegu, siis seda raha maksma ei pea.

Küsisin, et kulla inimesed, kui minul ei ole võtta kuskilt 390 eurot, siis kas arvate, et kui kirjutate siia numbreid juurde, muutub asi lihtsamaks? Selle peale kehitati õlgu ja öeldi, et nemad ei saa siia midagi parata. Minu arust on see üks inimeste lintšimine.